BlogzineHazai pályaMobiltechPiaci füles

Díj a Helloandroidnak

Díjazták a Helloandroid.com-ot üzemeletető, nemrég 220 milliónyi Jeremie tőkét szerzett Atrecto Kft-t. A tizedik alkalommal megrendezett Presztízs gálán újra elismerésben részesültek Győr-Moson-Sopron megye legjobban teljesítő vállalkozásai, amelyek idén 5 kategóriában versenghettek egymással.

A www.helloandroid.com weboldalt is üzemeltető győri székhelyű vállalkozás elsősorban android platformra készít mobil alkalmazásokat, de ezzel párhuzamosan iPhone és Windows Phone szoftverek fejlesztését is vállalják. Az egyik legismertebb alkalmazásuk az akár céges alkalmazottakat is megmozgatni képes 5 minutes break.

5 perc szünet, avagy: tornázz telefonnal

A fiatal vállalkozás portfóliója azonban ennél sokkal komplexebb. Az alkalmazásfejlesztés mellett mobil központú szolgáltatásokat és saját megoldásokat is kínálnak, melyek között fontos szerepet kapnak a mozgás alapú megoldások (mint a fent jelzett 5 perc szünet) , a webes tartalmak okostelefonokon való minél egyszerűbb publikálását lehetővé tevő keretrendszer, valamint egy, a mobil értékesítést lehetővé tevő mCommerce keretrendszer.

Ezentúl a Kft. rendszeresen tart szoftverfejlesztői tanfolyamokat konferenciákon és felsőoktatási intézményekben, de fejlesztő szakembereivel egyedi képzéseket is vállalnak.

Kiss Gergely, az Atrecto Kft. ügyvezető igazgatója büszke a győri gyökerekre és a Presztízs díj elnyerését fontos mérföldkőnek tartja a vállalkozás innovatív tevékenységnek elismerésében.

Nemzetközi piacon is szeretnék bebizonyítani, hogy lehet világra szóló sikereket elérni egy magyar kisvárosból. A cél elérése érdekében egy nemrég aláírt 200 millió feletti, egészen pontosan 220 millió forintos tőkebefektetés segítségével a cég új telephelyre költözött és számos új munkahelyet, illetve fejlett eszközparkot teremtett Győrben.

Az Atrecto nagyívű tervei között szerepel egy erős saját brand kialakítása, meghatározó jelenlét a nemzetközi piacon és versenyképes saját termékek piacra dobása is.

Megosztás