Helloandroid.com: 200 millió feletti cash a BNV-től

A Helloandroid.com oldalt üzemeltető, alkalmazásokat fejlesztő győri Atrecto Kft.-be több mint 200 millió forint értékben fektet be a BNV Equity Alapkezelő.

A fejlesztőcsapat az egyik legrégebbi és legígéretesebb android és iOS alapú fejlesztő Magyarországon, ügyfelei között tudhatja többek között a Vodafone-t, a Magyar Vöröskeresztet és számos más bel- és külföldi megbízót.

Az Atrecto cég üzemelteti a Helloandroid.com portált, ami a nemzetközi androidos fejlesztői társadalom egyik legnépesebb fóruma. A társaság ezen keresztül több ezer fejlesztővel áll kapcsolatban a világ minden pontján. A vállalati ügyfelek számára végzett sikeres alkalmazásfejlesztési megbízások mellett komplex mobilstratégiát alakítanak ki a cégek számára, megbízói körükben hazai és nemzetközi nagyvállalatok is megtalálhatók. A győri Széchenyi István Egyetemmel közös oktatási és kutatási projekteket is futtatnak, valamint számos önálló applikáció fejlesztést indítottak már. A ’5 Minutes Break’ alkalmazásukkal (képünkön) a Szilícium völgy szakmai figyelmét is felkeltették, e fejlesztésükkel második helyezést értek el a ’Move your App Challenge’ versenyen San Franciscóban, illetve az alkalmazás sikeresen szerepelt a 2010-es Innovációs Tech Show kiállításon is.

A BNV Equity tőkebefektetése forrást teremt a társaság több lábon álló működésének megerősítésére, ily módon a társaság a vállalati szektor számára végzett megbízások mellett az önálló applikációk kifejlesztésére és piaci bevezetésére is képes lesz jelentős erőforrásokat allokálni. „Az Atrecto vonzó célpont volt számunkra, hiszen egy dinamikusan növekvő iparágban ért el sikereket itthon és a nemzetközi piacon is, számos saját fejlesztést valósítottak meg sikerrel, melynek következtében a csapat komoly versenyelőnyt biztosító know-howra tett szert. A társaság eddigi referenciái alapján a szektor legígéretesebb hazai fejlesztő csapatai közé tartozik, mely hiteles menedzsment vezetésével érte el eddigi sikereit ”- összegezte Zsembery Levente a BNV Equity Zrt. vezérigazgatója a pozitív befektetési döntést megalapozó okokat.

“A forrásbevonás lehetővé teszi számunkra, hogy a bérmunka mellett saját innovatív fejlesztéseinkre is koncentrálhassunk ebben a rendkívüli ütemben fejlődő szegmensben. Mindemellett az is fontos szempont volt, hogy új tulajdonostársunk szakértőinek üzleti tapasztalataira és kapcsolati tőkéjére is építhetünk a jövőben” – emelte ki Kiss Gergely, az Atrecto Kft. ügyvezető-társtulajdonosa.

Ki az a BNV?
A Biggeorge’s-NV Equity Kockázati Tőkealap Kezelő Zrt. (BNV Equity) által kezelt Biggeorge’s-NV Equity I. (Közös) Alap 4 milliárd forintos alaptőkével, 10 éves futamidejű tőkealapként indult 2010 májusában, az Új Magyarország Kockázati Tőke Program (ismert nevén a JEREMIE) keretében. Az Alapkezelő korai és növekedési fázisban lévő, egyedi, innovatív megoldásokat alkalmazó, markáns piaci pozícióval, elkötelezett menedzsmenttel és jelentős növekedési lehetőséggel rendelkező vállalkozásokra fókuszál, melyekbe a JEREMIE programnak megfelelően esetenként 50-350 millió forint közötti tőkét fektet be. Kiemelten kezeli az élettudományok, az üzleti és informatikai szolgáltatások, és az alternatív energia területén tevékenykedő társaságokat. A BNV Equity a tőkejuttatáson túl szakmai-, kapcsolati- és menedzsmenttámogatást is biztosít a portfóliótársaságoknak.
Az alap 2011 szeptemberéig összesen öt társaságba, az elektronikus számlázással foglalkozó pécsi Számlaközpont Kft-be, az egészségügyi berendezéseket forgalmazó és működtető szolnoki Saunik Kft.-be, az elszámolási és fizetési rendszereket fejlesztő Első Magyar Konszolidátor Zrt-be, a Velgene Biotechnológiai Kutató Kft.-be, valamint az Atrecto Kft-be fektetett be, összesen közel 1,2 milliárd forint értékben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .