BlogzineKutatás

Tehetségkutató a legfiatalabbaknak

A Magyar Tudományos akadémia és a DBH Investment Zrt. újra innovációs versenyt hirdet 21. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny néven 20 éves kor alatti diákoknak.

Pályázni lehet műszaki, természettudományi, informatikai, környezetvédelmi, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével. A versenyen bármilyen egyéb versenyre vagy pályázatra készített pályamunkával, ill. műszaki alkotással is részt lehet venni. Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden 1991. október 1. és 1998. augusztus 31. között született fiatal. Egyetemisták, főiskolások közül csak elsőévesek vehetnek részt a versenyen, akkor, ha a munkájukat az egyetem, főiskola megkezdése előtt elkezdték. Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is.

MTA Anno - Valaha régen is az innováció központja volt

Néhány lényeges részlet:

Kik indulhatnak?
Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden 1991. október 1. és 1998. augusztus 31. között született fiatal. Egyetemisták, főiskolások közül csak elsőévesek vehetnek részt a versenyen, akkor, ha a munkájukat az egyetem, főiskola megkezdése előtt elkezdték. Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is.

Mit lehet nyerni?

I. díj: (max. három) havi 30 000 Ft-os ösztöndíj egy évig

II. díj: (max. három) havi 20 000 Ft-os ösztöndíj egy évig

III. díj: (max. négy) havi 10 000 Ft-os ösztöndíj egy évig

a fiatalok szakmai, tudományos továbbfejlődésének támogatására.

A legfiatalabb díjazott megkapja a Siemens Zrt. 100 000 Ft-os, egyösszegű Junior Ösztöndíját is. A legjobb pályamunkát beadott határon túli pályázó a Magyar Innovációs Szövetség egyösszegű, 100 000 Ft-os ösztöndíját kapja meg.

Az első és második helyezett fiatalok által kijelölt egy-egy tanár egyszeri 100 000 Ft-os ösztöndíjban részesül.

Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 1-3. helyezettjei a felsőoktatási intézmények döntése alapján 20 többletpontot kaphatnak a felvételi eljárás folyamán.

A legjobb három pályázat lehetőséget kap 2012. szeptember 21-26. között Pozsonyban, az EU által, rendezendő „Fiatal Tudósok Versenyén” való részvételre, ahol további értékes pénz- és különdíjakat lehet nyerni (3500-7000 euró).

A versenyen kiválasztott tehetséges fiatalok további nemzetközi versenyen, utazásokon vehetnek részt, többek között pl. a nagy teljesítményű és felhasználóbarát számítástechnikai projektet kidolgozó pályázók közül 2 fő a Google zürichi központjába látogathat.

További részletek ITT

és ITT.

Megosztás