Blogzine

Érdemes high-tech részvényeket venni!

A Figyelő heti elemzője: Somi András, a KBC Equitas vezető elemzője most amerikai technológiai részvényeket ajánl.

Ideális évnek nem ígérkezik 2012 a részvénybefektetők számára, de a szemfülesek az idén is biztosan megtalálják a megfelelő célpontokat. Akár stabil növekedést, akár kiugró teljesítményeket keresünk, érdemes körülnézni az amerikai technológiai szektorban.

Hitelszűke és költségvetési megszorítások lassítják a növekedést az adósságválság nyomán az idén is a tengerentúlon és Európában egyaránt. A jegybankok pénznyomtatása az infláció megugrásához vezethet (ez egyelőre látványosan még nem jelentkezett), ami megnehezíti a tetszetős reálhozamok bezsebelését. Úgy tűnik, hogy a válságból való kilábalásban az Egyesült Államok talán előrébb tart az öreg kontinensnél, főként, ha figyelembe vesszük a súlyos kockázati tényezőket is. A válságot az Egyesült Államok sem tudja egyik hónapról a másikra maga mögött hagyni, de a kilábalást jelző első fecskéket jó eséllyel itt fogjuk meglátni.

JÓ TELJESÍTMÉNY
A már javában zajló amerikai gyorsjelentési szezon eredményei alapján az erős harmadik negyedéves eredmények után gyengébb negyedik negyedévet zárt a vállalati szektor. A pozitív meglepetések jelentős része nem a bevételek erőteljes bővülésének, hanem vagy a költségek szigorú lefaragásának, vagy egyszeri tételeknek köszönhető.

(További részletek a Figyelő hetilap 5-ik számában, vagy ITT.)

Megosztás