Startup Weekend: Ügynökmadarak, betonkocka és a többiek

A vasárnap este zárult 2. Startup Weekend. Az esemény fődíját egy az ingatlanügynökök és lakáskeresők kommunikációját megkönnyítő, Agentbird nevű applikáció kapta. A közönségdíjat egy időkapszulaként funkcionáló dizájn-betonkocka kapta.

A most hétvégén megtartott Startup Weekenden közel 60 fiatal IT szakember 12 ötletet dolgozott ki alig 54 óra leforgása alatt.

A résztvevők főleg mobil alkalmazásokra épülő technológiákban látják a jövőt.

Az eseményen, melynek célja, hogy ugródeszkára állítsa a jövendőbeli startup cégeket, a hazai IT és business világ krémje jelent meg.

A zsűriben többek között az Microsoft, Ernst & Young és Colabs képviselői foglaltak helyet, míg az ötletgazdákat a Weblib, a Carnation és a Bónuszbrigád alapítói segítették.

A 3 napos esemény fődíját egy az ingatlanügynökök és potenciális vásárlók kapcsolatát segítő alkalmazás nyerte el. Az agentbird nevű applikáció jó üzleti modelljével, meggyőző prezentációjával, felhasználó-barátságával vívta ki az elismerést. Az agentbird ötletgazdái lehetőséget kaptak a Colabs seed programját május 16-án záró befektetői napon való bemutatkozásra.

A közönségdíjat egy tipikusnak aligha nevezhető projekt kapta meg: a Beton, melynek jelmondata az Ultimate anti-cloud solution, dizájn betonkockákból hozna létre időkapszulát az utókor számára. Az ötlet ugyanakkor mégsem áll teljesen távol az online világtól: az ötletgazdákat a tipikusan webesnek nevezhető posztolás jelensége inspirálta, ezt szeretnék kihozni az offline térbe.

A Beton Facebook lapja. Nagy ötlet!

„A Startup Weekenden elsősorban a kreativitásra helyeztük a hangsúlyt, ugyanakkor a megvalósíthatóság is fontos szempont volt. Érdekes tendencia, hogy idén szinte csak alkalmazásokra épülő IT megoldásokban gondolkodtak a fiatalok; ez jól mutatja, hogy naprakész üzleti szimattal rendelkeznek, hisz az irány jól tükrözi a piaci igényeket. Ugyanakkor a Beton projekt azt mutatja, hogy a mainstreamtől eltérő, out-of-the-box ötletekkel is komoly sikereket lehet elérni” – mondta el Bakó Zsolt, a Colabs társalapítója, a Startup Weekend szervezője.

One thought on “Startup Weekend: Ügynökmadarak, betonkocka és a többiek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .