3 napnyi fejlesztés egymillióért

Jövő péntekről vasárnapig Miskolc ad otthont a tavaszi Mobil Weekendnek, ahol három napos alkalmazásfejlesztői versenyen mérhetik össze tehetségüket a hazai mobilos fejlesztők legjobbjai.

2012. április 20-22-én Miskolc ad helyet a tavaszi Mobil Weekendnek. A mobil fejlesztőknek tervezett hétvégén, a fejlesztői verseny mellett, workshopokon is gazdagíthatják tudásukat a résztvevők.

Tavaly novemberben nagy sikerrel startolt a hazai mobilos szakmai életben egyedülálló rendezvény. A háromnapos fejlesztői verseny, konferencia és miniexpo sikere bebizonyította, hogy szükség van egy ilyen monstre mobilos eseményre. 2012. április 20-22 között a szervezők igazi egyetemista bulit terveznek, a Mobil Weekend tavaszi rendezvényének ugyanis a Miskolci Egyetem Campusa ad otthont.

Amikor még menő volt a lakótelep, a mobiltelefonok még túrahátizsák méretűek voltak :)

Három napon keresztül fejlesztők, designerek, marketingesek mérhetik össze tudásukat, a legfontosabb mobil platformokra tervezett alkalmazások kifejlesztésével, a Vodafone által támogatott versenyen.

A Facebookon meghirdetett ötletversenyre idén is sok ötlet érkezett, s a miskolci verseny megvalósítandó alkalmazásait ezek közül választják ki a szervezők. A tavaszi rendezvényt támogató Észak Magyarországi Informatikai Klaszter egy igazi campus eseményt ígér, pénteki előadássorozattal, VIP partyval és kifejezetten a fiataloknak szervezett szombat esti szabadtéri rendezvénnyel.

A mintegy 1 millió forint összdíjazású verseny végén több kategóriában is (legjobb design, grafika, kezelőfelület, ötlet) értékes díjakat osztanak a szervezők, a győztes csapatot egy nagyobb pénzösszeggel jutalmazzák.

A verseny alapvető üzenete nem változott tavaly óta, a szervezők továbbra is a magyar alkalmazások számát szeretnék növelni igényes és kreatív ötletekből kiinduló fejlesztésekkel.

104 éve, a "manuális applikációk" idején, amikor még telefonos kisasszonyok kapcsolták a feleket

Az április végi rendezvény mindhárom hazai fejlesztői közösségeit aktivizálni szeretné, a versenybe jutott ötleteket, bármely platformra el lehet készíteni, így az iOS, az Android és a Mango fejlesztőket egyaránt szívesen látják szervezők. Versenyzők és csapatok jelentkezését április 15-ig várják a szervezők a weboldalon keresztül. http://mobilweekend.hu/jelentkezes/

A rendezvényről

A Mobil Weekend a hazai mobilos közösség új, innovatív eseménye. Egy verseny, amely felpörgeti a magyar mobil alkalmazás-fejlesztést. A világszerte széles körben elterjedt okostelefonokra tervezett applikációk iránti igények növekedése, egyre nagyobb lehetőséget jelent a hazai fejlesztőknek is. Nemzetközi szinten jelenleg azonban a magyar fejlesztésű alkalmazások, számukat és ismertségüket tekintve sem szerepelnek előkelő helyen.

A Mobil Weekend egy olyan rendezvény, ahol a fejlesztők egy teljes hétvégén keresztül dolgozhatnak a legjobb applikációs ötleteken. A szervezők mindhárom platform számára bemutatkozási lehetőséget kínálnak, különös tekintettel az újdonságokra, érdekességekre. Az ötleteket az interneten meghirdetett játékon keresztül gyűjtjük össze. A legjobbak ezek közül a hétvégén megvalósításra kerülnek.

A verseny alatt workshopokat is szervezünk a résztvevőket legjobban érdeklő témákban.

A versenyzőket a három nap folyamán szakavatott mentorok segítik. A fiatal tehetségek a mentorok tanácsait felhasználhatják a fejlesztésben, a felkészülésben és a prezentációkészítésben.
Vasárnap délután folyamán a projekteket lezárjuk és szakmai zsűri előtt 5 perces prezentációval versenyeztetjük őket. Az értékelés több kategóriában történik, s a kategória győztesek értékes nyereményeket kapnak.

A rendezvény honlapja: http://mobilweekend.hu/

Facebook : http://www.facebook.com/MobilWeekend
További információ: Turcsán Tamás /szervező /

mobil: 06-30 4172449 / turcsantamas@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .