BlogzineHazai pályaPiaci füles

Egyedi, zöld iroda startupoknak

Amint már írtunk róla, májusban eggyel nő a pesti coworking helyek száma. Új lokációt nyit a szolgáltatott irodák hasznosításával foglalkozó DBH Serviced Office a Wesselényi utca mellett fekvő Greenpoint7 irodaházban.

A modern irodaház Budapest kulturális, alternatív és kreatív központjában található. Első emeleti ablakain át testközelből látni az utca lüktetését, egy tipikusan budapesti városrész „képkivágásait”. A belső designt elkészítő belsőépítészek az utca közelségét, egy különleges, friss, lendületes, néhol meghökkentő, inspiráló és kreatív közeggel kívánták ellenpontozni, melyből a humor sem hiányzik. Így alakult ki az úgynevezett „green point” hangulat, design bútorokkal, modern kiegészítőkkel, világítási effektekkel, üveg felületekkel, érdekes és merész burkolatokkal, ami egy védett sziget érzését kelti az ide betérőben.

A DBH Serviced Office 1200 négyzetméteres irodaterületén az irodák, tárgyalók összes üvegfalán és ajtaján, a belátást megakadályozó, különleges, homokfújt jellegű grafika, – egy-egy térképrészlet – vonul végig. A motívumokon a városrész ikonikus kávézói, szórakozóhelyei, kulturális pontjai láthatók. Az új munkastílust megjelenítő coworking közösségi tér falának felületén is megjelennek a környék nevezetességei. A coworking egy olyan új munkavégzési módot jelent, amikor a bérlők egy térben, un. közösségi terekben dolgoznak. Nincs leválasztott munkatér, az itt dolgozók könnyen kapcsolatba léphetnek egymással, ez az új bérleti lehetőség egyesíti az iroda, a klub és a kávézó adta előnyöket. A szőnyegpadló random jellegű burkolata, kékes és zöldes színei, szintén a játékosságra, kreativitásra utalnak.  A rekreációt szolgálja, a környék underground hangulatát hangsúlyozó lounge rész, melynek falán lévő dekoráció az amerikai motel-táblák grafikáit idézi, az ablakon kívülre mutatva: „Budapest is always waiting for you”, azaz „Budapest rád vár”!

„A designkoncepció megvalósításakor az átlagostól markánsan eltérő irodaközeget kívántuk létrehozni. A meghatározott funkciók mellett, a tervezőkkel együtt olyan belső tereket képzeltünk el, melyek ellensúlyozni tudják az urbánus közeg negatívumait, egyedi és kellemes atmoszférát biztosítanak.” – nyilatkozta Bárány Kristóf a DBH Serviced Office üzletág igazgatója.

A home office hangulatot a lobbyban klasszikus fotelekkel jelenítettük meg, de transzparens, plexi anyaghasználata már átértelmezi a klasszikus vonalat, némi humorral, ami egyértelműen a mai korra utal. Meghatározó a világosság és tisztaság érzése, a játékosság, és a kreativitásra inspiráló hangulat, a zöld, a víz, a könnyedség megjelenítése. Így került a konferenciaterem falára például a légiességet szimbolizáló, gigantikusra nagyított szappanbuborékok képe, máshol, némi fricskaként a városi lét vissza-visszatérő „zöld”-utáni vágyódásának szimbólumaként a műfű falburkolat is, mondta el Ottlik György a terveket elkészítő Duplart Design Interior belsőépítésze.

Megosztás

One thought on “Egyedi, zöld iroda startupoknak

Comments are closed.