BlogzineKülföld

Megnősült Zuck, a dollármilliárdos (frissítve: zuhan a Facebook)

Mintegy 16 milliárdos bevételre számít a Facebook a cég részvényeinek pénteki piacra dobásától, ami minden idők legnagyobbika lesz az internetes cégek elsődleges kibocsátásai közül. Zuck közben titokban elvette feleségül barátnőjét. Vajon kötöttek házassági szerződést? :)

Amint az a Techline cikkéből is kiderül vasárnap reggelre, a világ legfiatalabb milliárdosa egyszer csak fogta magát, és, és, és….

…megnősült.

(íme a kiposztolt kép, Zuck profilján mindenki meg is nézheti)

 

Zuck a Facebook profilján kicserélte a státuszát „married”-re.

Ennyi.

Közben pedig elindult a kereskedés a Facebook részvényekkel, amelyek ára nem száll el, de nem is zuhant a mélybe, maradt 38 dollár körül, hiszen nyilván erősen megtámasztották az árfolyamot az első (pénteki) kereskedési napon.

Hétfőn délután viszont meredek zuhanás kezdődött, fél ötkor éppen 11,67%-os mínuszban volt a papír!!!

Azóta sem sokat javult a helyzet,sőt… Napőról-napra esik az ár. Éppen a 30 dollárt közelíti.

Igaz, a kereskedés kezdetén nagy zűrök adódtak.

Hogy milyenek?

A részletek a Portfolio.hu cikkében olvashatók.

 

 

Az összes amerikai elsődleges kibocsátás között ”csak” a dobogó harmadik helyére elegendő a Facebook tőzsdére lépése. Az aranyérem a Visáé, amely 2008 márciusában 19,7 milliárdot kaszált, az ezüst a General Motorsé, amely 2010 novemberében 18,1 milliárdot kasszírozott. A pénteki részvénykibocsátás után a Facebook értéke minimum 81 milliárd dollár lesz. Egy részvény célára 38 dollár. A Facebook a nagy érdeklődésre való tekintettel 25 százalékkal több részvényt dob piacra, mint amennyit eredetileg tervezett. Összesen 421 millió részvény kívánnak eladni a korábban jelzett 337 millió helyett. A kibocsátás után Mark Zuckerberg alapító-vezérigazgató 503,6 millió részvényt tart meg magának, ami 31 százalékos részesedést hagy meg neki a cégben. Részvénycsomagjának értéke 19,1 milliárd dollár lesz.

Megosztás