BlogzineHazai pálya

Külföldi sikerek a Laokoonnál

Nemzetközi szinten is komoly érdeklődés övezi a Laokoon mozgó szövetet. Szentirmai-Joly Zsuzsanna találmánya elnyerte a Red Dot Design Museum „Smart Materials for Design and Architecture” (Intelligens anyagok a dizájnban és az építészetben) szemináriumán való előadás lehetőségét.

Az eseményre július 3.-án, a díjátadót követő napon került sor Essenben, Németországban.

Az esseni Red Dot Múzeum

Szentirmai-Joly Zsuzsanna textiltervező és Farkas Edina divatmenedzser egyedüli magyar előadókként képviselték hazánk innovátorait a közel 80 fős szakmai közönség előtt.

 

Az esseni szeminárium három női előadója: Zsuzsanna Szentirmai-Joly (Hungary), Mareike Gast (Germany), Maharani Dian Permanasari (Indonesia)

A Laokoon többek között német, dán, olasz, amerikai, taiwani és indonéz koncepciók között mutatkozott be.

A különleges, három dimenzióban mozgatható szövet sokoldalúsága és impozáns látványa számos megkeresést vonzott. Designerek, kurátorok, szervezetek már a helyszínen szép számmal érdeklődtek, akik közül a legjelentősebb egy neves svájci bútorgyártó cég.

A Laokoon eredményességét az is alátámasztja, hogy a kölni Material Connexion –mely egy „alapanyagkönyvtár”-nak nevezett, innovatív eljárásokat és alapanyagot gyűjtő, hatalmas adatbázissal és kapcsolatrendszerrel bíró nemzetközi szervezet – anyagkutatásért felelős igazgatója, Karsten Bleymehl felvette velük a kapcsolatot és teljes körű támogatásáról biztosította őket.

Véleménye szerint a Material Connexion gyűjteményében való kiállítás rövid időn belül nagy mértékű megrendeléseket vonna maga után, ezért egyéni stratégiát javasolt a Laokoonnak.

Az újonnan szerzett tapasztalatokból, tanácsokból és sikerekből építkezve a Laokoon Mozgószövet egyenesen halad a nemzetközi elismerés és érvényesülés felé – állítja az alapító, Szentirmay-Joly Zsuzsanna.

A cég befektetője  a Biggeorge’s-NV Equity. A deal-ről ITT olvasható bővebb infó.

 ( Az eseményről bővebben: http://en.red-dot.org/4815.html )

Megosztás