BlogzineHazai pályaStartupok

3D hátterek és animáció a Preziben

A Prezi különleges vizuális élményt nyújtó új funkcióinak köszönhetően az előadók még emlékezetesebben mondhatják el történeteiket, mutathatják be prezentációikat.

A Prezi, a zoomoláson alapuló prezentációs szoftver, amely  gyökeresen megváltoztatta a prezentációk egyhangú, statikus világát, most új, izgalmas funkciókkal bővült: a felhasználók 3D háttérképekkel tehetik látványosabbá prezentációjukat, a szövegek, képek és ábrák pedig mostantól animálhatóak. Az animáció látványos történetmesélő eszköz, amely dramaturgiai feszültséget eredményez, fenntartja a közönség figyelmét.

 

„Összetett gondolatok kifejtéséhez és inspiráló történetek elmeséléséhez térre van szükség, ahol az elképzelések kifejthetők és megoszthatók” – nyilatkozta Árvai Péter, a Prezi vezérigazgatója, majd így folytatta: „Már egyetlen kattintással is készíthető 3D-s, zoomolható prezentáció, amely az ötletek megvalósításához valódi teret, a közönség számára pedig felejthetetlen utazást kínál.”

A Somlai-Fischer Szabolcs építész és médiaművész által tervezett Prezi egy nonlineáris prezentációs eszköz, amelyben egymást követő diák sora helyett az előadó egy digitális vásznon szabadon elhelyezett információs térképet járhat végig. A világhírű fejlesztésre, legutóbb az Economist is felfigyelt a Prophets of zoom című cikkében.

 

A Prezi által használt “Z” tengely révén az előadó térbeli kapcsolatokat alkalmazhat, amelyekkel hatékonyabban adhatja át üzenetét, a közönség pedig könnyebben megértheti és megjegyezheti a prezentáció mondanivalóját. A Prezi az új fejlesztéssel a nagyközönség számára is elérhetővé teszi a 3D-tervezés és technológia nyújtotta lehetőségeket. A 3D által keltett vizuális hatás megragadja a közönség figyelmét, az animáció pedig tovább fokozza a térbeli értelmezhetőséget, és összességében emlékezetesebb élményt eredményez.

 

„Íme az egyszerű 3D. Mostantól a Prezi felhasználói egyetlen gombnyomással elkészíthetik prezentációjuk saját, 3D-s háttérképét, de akár választhatnak a szoftver által felkínált, ötletes 3D sémákból.” – mondta Somlai-Fischer Szabolcs társalapító.

 

A folyamatos termékfejlesztés mellett a Prezi csapata is növekszik, jelenleg a világ 14 országából több mint 90-en dolgoznak azon, hogy minél több emberhez juthasson el a termék.

 

Aki nem tudná mi az a prezi:

A Prezi zoomolható prezentációs szoftver, amelynek célja, hogy szórakoztatóbbá és lebilincselőbbé tegye az ötletek megosztását. A Prezi vászna szabad teret enged az ötletek és a közöttük fennálló kapcsolatok feltárásának. Ennek eredményeképpen olyan, vizuális élményt nyújtó prezentációk születnek, amelyek a felfedezés örömét nyújtják a közönségnek. A vállalatot 2009-ben alapította Somlai-Fischer Szabolcs, Halácsy Péter, és Árvai Péter Budapesten. A Prezivel kapcsolatos további információkért keresse fel a www.prezi.com weboldalt. A Prezi aktuális állásajánlatai a Work @ Prezi oldalon olvashatók.

Megosztás