BlogzineHazai pályaKülföld

BRÉKING: Budapestre jön a Seedcamp!

A világ legismertebb start-up versenye először a régióban az elsők között Budapestre jön az EEF szervezésének köszönhetően. Októberben indul tehát a világhirnév felé vezető verseny!

Hogy miért a mi gyönyörű Duna parti városunkat választották Prága és Zágráb után a régióban, arról sajtóközleményükben írnak. Röviden: mert vannak érdekes start-upjaink, mint a Prezi és az Antavo például. Záboji Péter és az EEF munkáját is kiemelik. Péter sok-sok munkáját mi sem jellemzi jobban, mint hogy ez az első esemény, amit csupán egyetlen partnerrel valósít meg a Seedcamp.

Aki jelentkezni szeretne, szeptember 16-ig teheti meg. És hogy mit lehet nyerni? 50 ezer euró befektetést 8-10 százalék tulajdonrészért cserébe.

Megosztás

3 thoughts on “BRÉKING: Budapestre jön a Seedcamp!

 • Van itt valaki aki már részt vett startupjával a Seedcamp-en és esetleg megosztaná a tapasztalatait? Köszi!

  Reply
  • Hello,

   Nekünk májusban volt szerencsénk részt venni a Berlini Seedcampen a http://www.webee.co -val . Ketten voltunk magyarok az agentbird.com-os srácokkal, és ott volt még 18 másik európai startup is. Nagyon színvonalas és hasznos rendezvény volt. Három napig tartott tulajdonképpen.

   0. nap : ez a nap a felkészülésé volt. Délután a Seedcamp-es srácok segítségével mind a 20 csapat elmondta azt a 2 perces pitch-et, amit a másnapi bemutatóra szántak. Itt kapott mindenki egy csomó visszajelzést, hogy mi a jó és mi a rossz az előadásában. Volt akinek ízekre szedték az egészet, volt akinek kevésbé… Mi nagyon hasznos tanácsokat kaptunk, úgyhogy mikor vége lett, húztunk visssza a szálodába és hajnalig csináltuk az újat, felhasználva azokat, amiket mondtak.

   1. nap : ez volt tulajdonképpen a fő nap, két részből állt: Délelött minden csapat lenyomta a 2 perces pitch-jét szépen egymás után, visszajelzés és bármi egyéb nélkül. Délután pedig mentoring session volt, ami szerintem az egész Seedcamp legfontosabb része. Berlinben kb. 100 befektetőt, mentort szedtek össze, akikkel találkozni lehetett délután. A dolog a következőképpen volt szervezve: Mi előre megkaptuk hogy kik azok a befektetők, mentorok akiket kisorsoltak nekünk, hogy lehessen rájuk készülni, aztán délután leültünk az asztalunkhoz, leült velünk szembe 5 ilyen befektető, és 45 percen keresztül mutogathattuk nekik a termékünket, kérdezgethettük őket illetve ők is kérdezhettek stb… Aztán ha ennek vége volt ők felálltak és jött a következő „adag” befektető 45 percig… Aztán megint….
   Ha jól emlékszem 4 ilyen menet ment le és volt egy plusz ötödik, ahol már nem sorsolás alapján mennek a mentorok, hanem azokhoz a startupokhoz ülnek oda, akikre kiváncsiak.
   Ez egy nagyon fárasztó, és intenzív délután volt számunkra, de nagyon hasznos is.
   Este pedig volt egy kis buli, ahol már kötetlenül lehetett networkingelni is…
   Ezzel a legtöbb csapatnak be is fejeződött a Seedcamp.

   +1 nap: A mentorok között van pár, akik a Seedcamp-nek dolgoznak, de nem mondják meg előre, hogy kik azok. Az utolsó napra csak azt a néhány csapatot hívják meg, akik iránt a Seedcamp érdeklődik komolyabban ami az esetleges befektetést illeti. Erről az előző nap este kapnak az adott csapatok emailt. Itt, az utolsó napon kell egy bővebb pitch-et nyomni, ami elsősorban arról kell hogy szóljon, hogy mihez kezdene a projekt azzal a befektetéssel (általában kb. 50ezer euró), amit a Seedcamp adhat.

   Nagyjából így néz ki egy seedcamp. Legalábbis a Berlini ilyen volt. Azt mondják, hogy a Berlini a legjobbak közé tartozik, de remélem a Budapesti is hasonlóan színvonalas lesz.

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük