Blogzine

Hackathon – korrupció ellenes fejlesztési verseny

24 órás Hackathon a korrupció ellen: 2012. október 5. 19:30 – október 6. 19:30. A Kitchen Budapest és a Transparency International Magyarország 24 órás hackathont szervez a korrupció ellen programozók és kreatív alkotók számára. A Data is Beautiful eseménysorozat részekén kerül sor a különleges versenyre.


A Data is Beautiful a Kitchen Budaepest szervezésében zajlik (megtalálható eseménynaptárunkban)  zajlik, a korrupció elleni Hackaton a Transparency International és a Random Hacks of Kindness globális akciójának keretében zajlik, ezzel egy időben pedig több országban párhuzamosan rendeznek ehhez hasonló rendezvényeket.

jó ügyért dolgoznak

A budapesti hackathonon a versenyző csapatok a Fiatalok és a korrupció Magyarországon c. felmérés adataival, eredményeivel fognak dolgozni, azzal a céllal, hogy nyílt forráskódú rendszerek építésével, vizualizációkkal hozzájáruljanak a mindennapi életben fellelhető korrupció értelmezhetővé és láthatóvá tételéhez, segítve ezzel a korrupció elleni aktív cselekvést.

A fejlesztőknek, grafikusoknak, művészeknek 24 órájuk lesz arra, hogy elkészítsék alkotásukat, majd neves zsűri dönti el, hogy mely csapat nyeri az 1000 eurós jutalmat.

A rendezvényen október 5-én, pénteken 19:30-tól, a Transparency International részéről Alexa Noémi tart megnyitó előadását. Október 6-án, szombaton 17:00 órától a csapatok által elkészített fejlesztések lesz a bemutatója. Az eredményhirdetési ceremónia szombaton este 19:00 órakor lesz.

Helyszín: Kitchen Budapest, Ráday u. 30. (bejárat a Biblia köz felől)

Az eseményről bővebb információ itt található: http://dib.kibu.hu/index.html

Megosztás