Hazai pálya

Pezseg a startup ősz

Beszámoló az elmúlt napok startopos eseményeiről – a rengeteg esemény végiglátogatása már komoly kihívást okozott.

ZÁBOJI PÉTER BULIJA A DBH KOWERKBE LÁTOGATOTT

Alig győzzük… A múlt héten beindult az őszi szezon. Csütörtökön E-Likvidityn pörgött a startup közösség java. Záboji Péter legújabb eseménye tömegrendezvénnyé nőtte ki magát.

Az induló buli: a DBH KoWerk udvara

A DBH irodaházának belső udvarán megtartott rendezvényen a European Entrepreneurship Foundation tanítványai, a budapesti startup ökoszisztéma érdekes alakjai, ismert befektetők találkozhattak egymással, egy finom rozé mellett megvitatva a számukra fontos kérdéseket.

A befektető keresésre, partner találásra, ismerkedésre kiváló alkalom laza programjába még egy kis ünneplés is belefért, hiszen a napokban nyilvánosságra hozott befektetések közül a Hand in Scan vezetője is a tavalyi EEF kurzus hallgatója volt.

Íme a kellemes körülmény irodai része

Néhány éve nem hittük volna, hogy ilyen kellemes körülmények között bulizunk majd a leendő partnereinkkel, a budapesti startup élet kezdetekor a befektetők és a startupok vezetői alig ismerték egymást, mostanra viszont azok akik az ökoszisztéma részei egy épülő közösség részeiként működnek. A bulit igazi lazítós hangulatban „teljesítettük”.

A házigazda, a DBH főnöke Erdei Sándor
Balról Zaboji Péter most is nagyszerű házigazdaként. Mellette Bárány Kristóf, a DBH KoWerk főnöke
Blogunk főszerkesztője, Halaska Gábor (szemüvegben)

A fotókat a DBH KoWerk Facebook oldaláról vettük, megnézhetőek ITT

 

A TITKOLÓDZÓ INVENDOR ÉS ESEMÉNYEI

Pénteken az angol nagykövetség adott helyet a Londonban megrendezésre kerülő Hungarian Innovation Day előválogató rendezvényének. Sajnos a szervező Invendor nem engedett betekintést az előkészületekbe, de a kiszivárgott részletek alapján jelentős átfedés mutatkozott a hétfői első Startup Sauna indulóival. A finn-orosz és angol szervezőket a finn nagykövetségen rendezett versenyben szintén az Invendor segítette. A kimondhatatlan nevű mentorok hihetetlen kemény programmal készültek, s a húsz nevezőt durván megizzasztották a budapesti WarmUP-on. A szabályok kihirdetése után az angol nyelvű projekt bemutatkozók után a szigorú mentorok lefelezték a létszámot, s a délután mentoring szekciójában már csak a tíz kiválasztott vehetett részt. A szelekció főképp a korai startupokat preferálta, voltak, akik azért nem kerültek a délutáni mentoring részbe, mivel a szervezők úgy gondolták, hogy túl vannak a seed, preseed fázison.

A tíz közül sem mindegyik ragadta meg a figyelmünket, de az ismertebb startup arcok azért most is kitettek magukért. Szalai Feri idén valahol tuti nyer mCule nevű projektjével, de a Dragontape-et kitaláló Szakál Tamás is új startuppal jelentkezett, amely SooMeta névre hallgat. A Zinboxot fejlesztő Vince István prezentációja, az eddig ismeretlen MailMill nevű fejlesztéssel találta szemben magát. A legmeglepőbb projektet az IdeaPool csapata mutatta be, egy elképesztő újdonsággal jelentkezve. A lezárt tejes palackokban rejlő ital szavatosságát jelző indikátor, kinyitás előtt megmutatja a vásárlóknak, hogy iható-e a színváltó kupak alatti folyadék.

A tízből négy csapatot választottak a vidám hangulatot teremtő skandinávok, az mCule, a MailMill, a SooMeta és a Sighter nevű mobil felfedező játék tetszett nekik a legjobban. Ők most egy olyan csoportba kerültek, akik közül bárki meghívást kaphat a finnországi 3 hónapos accelerátor programba.

ISMÉT ZÁBOJI BULI, IMMÁR A SOKADIK A HÉTEN

A hétfő estét egy igazi jó First Monday-al zártuk, amely az éjszakába nyúlt, ahol két sikeres  befektetést mutatott be a kedves házigazda szerepét vállaló Záboji Péter, aki mostanra már minden hétre tartogat valamilyen eseményt a hazai startup világnak.

A hétre még maradt néhány rendezvény persze a keddi HVCA konferencián kezdve, a szerdai Blind Investmenttel folytatva. Aki még bírja beküzdheti magát a csütörtöki és pénteki MM Klaszter Cyberkonferenciára, vagy a svéd nagykövetségen megrendezésre kerülő innovációs konferenciára.

A programok egymást érik egész októberben, érdemes most minél több helyre elmenni, ismerkedni, tanulni, networkölni. Igyekszünk a legtöbb eseményről majd tudósítani is, de ha valahova nem jutnánk el, nyugodtan megírhatjátok nekünk, vendégposztot örömmel elfogadunk.

Megosztás