Blogzine

Régi-új elnök a HVCA-nál

Pár napja tartotta közgyűlését a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA), amelyen újabb két évre megerősítette pocizójában Bethlen Miklós elnököt.

Az Egyesület elnökségében nem történt változás; 2013 tavaszáig a tagjai Szombati András, a Primus Capital Kockázati Tőke- Alapkezelő Zrt. partnere, Tánczos Péter, a Euroventures Kockázati Tőkealapkezelő Zrt. igazgatója, Doszpod Endre, a PortfoLion Kockázati Tőkealapkezelő Zrt. igazgatója és Edward Keller, a Réczicza White & Case LLP partnere. A HVCA feladata a Magyarországon működő magán – és kockázati tőke szektorban lévő társaságok közös érdekeinek képviselete.

 

Bethlen Miklós, Mid Europa Partners

A „régi-új” elnökség tagjai: Bethlen Miklós a HVCA elnöke, a Mid Europa Partners Kft partnere, Szombati András a HVCA gazdasági vezetője, a Primus Capital Kockázati Tőke- Alapkezelő Zrt. partnere,  Tánczos Péter, a Euroventures Kockázati Tőkealapkezelő Zrt. igazgatója, Doszpod Endre, a PortfoLion Kockázati Tőkealapkezelő Zrt. igazgatója és Edward Keller, a Réczicza White & Case LLP partnere.

Az Egyesület ügyvezető titkára továbbra is Takács Zsuzsanna lesz.

Az elnökség egyik legfőbb célja tovább folytatni az Egyesület alapításakor, 1991-ben meghatározott és a korábbi vezetőség által elkezdett munkát. Az elnök kiemelt feladatának tartja a HVCA ismertségének megerősítését, a magán-és kockázati tőkefinanszírozásban rejlő előnyök intenzívebb bemutatását, valamint más szakmai szervezetekkel való információcsere elősegítését.

 

„Idén nem csupán az egyesület tagjainak létszáma emelkedett 82-re, de inkubátorház és egyesületi új profilú tagjainknak köszönhetően a korábbiakhoz képest változatosabb és a piac minden szegmensét lefedő szervezetté sikerült válnunk. Az adójogi és szabályozási kérdésekkel kapcsolatosan kidolgozott állásfoglalásunk az előttünk álló időszakban is nélkülözhetetlen alapját fogja képezni a kormányzattal való kommunikációban.” – emelte ki Bethlen Miklós, a HVCA újonnan megválasztott elnöke.

 

A HVCA

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) a magántőke és kockázati tőke szektor érdekeit képviseli Magyarországon. A HVCA szolgáltatásaival, eseményeivel folyamatosan támogatja a tagjait, valamint ösztönzi az iparág szereplőit a legmagasabb szintű szakmai és etikai mércék betartására.

Az 1991-ben létrejött HVCA-t jelenleg a KKE régió egyik legdinamikusabb és legaktívabb szakmai szervezeteként ismerik. A HVCA tagjai közé tartozik a szektor összes jelentős, tőzsdén nem jegyzett társaságokkal foglalkozó befektetője és tanácsadója. A HVCA rendszeres fórumot biztosít a tagjai közötti véleménycserére, valamint a kockázati és magántőke szektor egyes lényeges témáit érintő, illetve a jövőbeli tendenciákkal kapcsolatos magas szintű párbeszédre. Mint a szektor egyetlen és legjelentősebb képviselője, folyamatos párbeszédet folytat Magyarország törvényhozó és pénzügyi intézményeivel, valamint más hazai és nemzetközi szakmai szervezetekkel.

Mid Europa

Megosztás