HiTechTest: lean startupperek, egyesüljetek!

Az MMKlaszter az iCatapult és a Stilblog társ-rendezvényeihez kapcsolódva tartja különleges termékfejlesztő eseményét.

Február 13-án 14.30-tól a Design Terminál ad otthont az új esztendő egymást kiegészítő évindító startup eseményeinek.  Az MMKlaszter által szervezett, a lean startup mozgalom filozófiáját gyakorlatba ültető HiTechTest mellett tartja globális bejelentő eseményét a lean elvek hazai népszerűsítésében élen járó iCatapult, míg a Stilblog az M2M kommunikáció nagy perspektívájú eszközét, az Arduino-t mutatja be egy workshop keretei között.

Idén második alkalommal rendezi meg a Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMKlaszter) HiTechTest elnevezésű eseményét. A lean startup mozgalom szellemiségében szervezett HiTechTest-en öt kiállító éles helyzetben tesztelheti piaci bevezetés kapujában álló fejlesztését. A lean megközelítésnek megfelelően a kiállítók konkrét termékfejlesztési hipotézisekkel érkeznek, amelyeket potenciális jövőbeli célcsoportokon, az informatikával és designnal foglalkozó egyetemi hallgatókon, az új technológia iránt különösképpen fogékony geekeken és középiskolás csoportokon fognak tesztelni. A végfelhasználók visszajelzéseinek összegyűjtésében és kiértékelésében az MMKlaszter munkatársai mellett Nemes Attila, az O.S.Kantine média labor vezetője, valamint design tanácsadóként Bakos Maxim, a MOME line ügyvezetője lesz a fejlesztők segítségére.

 

A kiállítók között lesz a mobil- és webalapú szolgáltatások hatékonyságát mérő szemkamerás technológiájával a Meroving, emailfiók-rendező software-ével a MailMill, a vállalatok innovációs tevékenységét játékosan katalizáló Be-novative, az egzotikus szigetek felfedezéséhez jobb kezet nyújtó iLandGuide és a Koin költségkövető mobilalkalmazás.

 

“A tavalyi HiTechTest idején még úttörőnek számítottunk Magyarországon a lean startup elvek hangsúlyozásával. Azóta a nemzetközi trendek iránt nyitott startupok körében itthon is szinte mantrává vált a lean – viszont gyakran csak elméletben. A HiTechTest-tel egy olyan platform megteremtése a célunk, ahol gyakorlatban is alkalmazhatók ezek az elvek: egy tesztelésre szánt délutánt ajánlunk a kiállítóknak, ami kézzelfogható eredményeket is hozva szimbolizálja és demonstrálja a folyamatos tesztelés, a felpörgetett feedback loop-okra épülő termékfejlesztés hasznát. A rendezvényünk sikere egyszerre múlik a kiállítókon és a látogatókon. Izgalmas fejlesztések bemutatásával könnyebb a közönség idecsábítása, a véleményezésre, konstruktív kritikára nyitott érdeklődők sokasága pedig növeli az esemény hasznosságát a kiállítók számára. Örömmel mondhatom, hogy február 13-án kifejezetten izgalmas és innovatív megoldásokkal ismerkedhetnek majd meg a látogatók” Mondta el Málnay Barnabás, az MMKlaszter vezetője.

 

Értékes és releváns csoportokkal egészíti ki a HiTechTest közönségét a két társ-esemény, amelyeket szintén február 13-án délután rendeznek meg a Design Terminálban. Itt lesz az iCatapult globális bejelentő (global launch) rendezvénye, valamint az M2M, azaz a gépek közötti kommunikációt költséghatékony módon forradalmasító Arduino rejtelmeibe bevezető workshop a Stilblog szervezésében.

 

Mi az a Lean Startup?

A Steve Blank és Eric Ries neveivel fémjelzett Lean Startup mozgalom alapjául szolgáló módszertan egyik sarokköve a villámgyors feedback loop-okra épülő termékfejlesztés, amely a végfelhasználók, illetve a valós vagy potenciális vásárlók szakadatlan “vallatásából” táplálkozik. A startup létet igencsak tágan meghatározó – gyakorlatilag az innovációval rokonértelmű fogalomként kezelő – megközelítés arra esküszik, hogy minden termék- és szolgáltatás-fejlesztés előnyére válik, ha folyamatosan kiviszik a végfelhasználókhoz, hogy ott különböző, tudatosan tervezett kísérleteknek vessék alá őket. Ezekből a kísérletekből tudnak a fejlesztés gazdái egyre árnyaltabb képet kapni arról, hogy (1) mit is akar a piac és (2) hogyan győzhetők meg a (potenciális) vásárlók.

 

lean-startup-ries-300

One thought on “HiTechTest: lean startupperek, egyesüljetek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .