Bukj el gyorsan, legyél sikeres még gyorsabban!

Lean Startup Machine nemzetközi hálózat (40 város és 100 workshop) 3 napos workshopot rendez Budapesten “Bukj el gyorsan, legyél sikeres még gyorsabban” címmel.  Időpont és hely: április 26-28 között, a Design Terminálban. Blogunk az esemény médiapartnere, így nyereményjáték is indul egy 28500 Ft-os jegyért.

Negyven város és 99 workshop után végre megérkezik Budapestre a Lean Startup Machine, hogy első kézből sikeres külföldi és hazai vállalkozóktól lehessen tanulni a lean metodikát. Nem csendes-ülős konferencia, nem geek meetup vagy öltönyös villásreggeli várható április végén, hanem 3 napos intenzív workshop, amely megtanít arra, hogyan lehet hatékonyan vállalkozást indítani, illetve a gyakorlatba átemelni az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő elméletet.

lean_Su_scr

Az Eric Ries által híressé vált gondolkodásmód és az időközben teljes iparággá nőtt startup szcénában látható számos példa is azt igazolja, hogy sok (kezdő) vállalkozó dédelget olyan ötleteket hónapokig, sőt néha évekig, amelyekről túl későn derül ki, hogy valójában csak néhány felhasználónak, vásárlónak, vagy senkinek sem kellenek. Rengeteg az így elpazarolt erőforrás (idő és pénz), amit az ember piacképes ötletek megvalósítására is fordíthatna, és ugyanekkora akadálya a sikeres fejlődésnek az új gazdasági környezethez igazodó vállalatirányítási módszer hiánya.

 

A Lean Startup-elmélet szerint minden új terméknek és vállalkozásnak kísérleti jelleggel érdemes nekiállni, ebben a folyamatban a valódi kérdés pedig nem az, miként lehet a megálmodott célt elérni, hanem az, hogy egyáltalán érdemes-e elérni azt. A metodológia a lean manufaktúra, az agilis módszertanok és a Steve Blank nevéhez fűződő “Customer Development” módszertan elemeit egyaránt adoptálja.  A mottó ez: „Tanulj a hibáidból gyorsan, legyél sikeres még gyorsabban.” (“Fail fast and succeed faster”)

A workshop megmutatja, miként lehet a közel sem tökéletes ötletünkkel kimerészkedni az emberek közé, megtanít az ötlet fázisban értékes visszajelzéseket szerezni, azokat megfelelően értékelni és a további munka alapjává tenni.

 

A megkérdőjelezhetetlen népszerűségnek örvendő szemlélet, ami az utóbbi években mozgalommá vált, itthon is kezd elterjedni. Az iCatapult rendezésében épp a napokban zajlik az öt hetes NEXT workshop, melynek keretében kilenc hazai startup dolgozik azon, hogy üzleti ötleteiket valós piaci visszajelzések alapján validálják, illetve az áprilisi Lean Startup Machine után ősszel is várható egy nagyszabású képzési program hasonló tematikával.

 

Az április 26-28 között a Design Terminálban megrendezésre kerülő három napos workshop lehetőséget biztosít saját ötletek tesztelésére és a lean módszertan elsajátítására, amely olyan cégeket segít, mint a Dropbox, a Facebook vagy a Zynga.

A résztvevőket többek között Hild Imre, a hazai startupok külföldi piacszerzését segítő iCatapult vezetője, a LOOK.com-ból ismert Locher Tamás és Andreas Klinger, Dr. Kádas Péter (BrandVocat, Startupdate), Málnay Barnabás (MMKlaszter) és további hazai és nemzetközi mentorok segítik.

 

A Lean Startup Machine és az iCatapult által a BudapestBoost, a Megoldás.Most és további önkéntesek közreműködésével szervezett szemléletformáló workshopról bővebb tájékoztatást az esemény oldala nyújt, jegyeket pedig itt lehet beszerezni, március 28-ig jelentős kedvezménnyel (early bird).

FIGYELEM!

Aki eddig olvasott, az NYEREMÉNYJÁTÉKBAN vehet részt!

Aki posztunk megjelenését követően újonnan Like-olja az InsiderBlog.hu Facebook oldalát, és küld nekünk egy e-mailt az insiderblog.hu(kukac)hotmail.com címre nevével, e-mail címével és saját startupjának nevével, weboldalával (vagy ha az nincs, akkor kedvenc, szeretett startupjának nevével) együtt, az nyerhet 1 darab 28500 forint értékű ealry bird jegyet  a konferenciára!

Az is részt vesz a sorsoláson, aki érdeklődő ismerőse, e poszt megosztása+email révén hoz új Lájkot Nekünk.

A már meglévő lájkolók dislike+ majd újra like “kreatív” megoldásai NEM vesznek részt a játékban :)

Minden új Like egy újabb esély a nyerésre!

Siessetek, a határidő március 31-én éjfél!

 

A rendezvénnyel kapcsolatban pedig érdeklődhettek:

Kontakt:

Biás Csongor
csongor@icatapult.co

Heidi Sloane

heidi@leanstartupmachine.com

 

ÉS EGY JÓ KIS INFOGRAFIKA IDE A VÉGÉRE

Lean_2012_Infographic

 

 

 

3 thoughts on “Bukj el gyorsan, legyél sikeres még gyorsabban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .