BlogzineHazai pálya

Innovációs pályázat startupoknak

Index.hu, Kancellar.hu, KA-VOSZ, Nemzeti Innovációs Hivatal, Prezi.com – bemutatkozik az Invitel InnoMax és InnoApps pályázatának idei zsűrije. Az évek óta futó díjra idén a jelentkezési határidő február 25.

• Az Invitel negyedik alkalommal hirdeti meg üzleti innovációs pályázatát az InnoMax Díjat, amelyet a szakmai zsűri azoknak a vállalatoknak, illetve intézményeknek ítél oda, melyek az Invitel szolgáltatásaira támaszkodva, azokat innovatív módon felhasználva értek el üzleti sikereket.

• Folytatódik az InnoApps pályázat is, melyen felsőoktatási intézmények hallgatói vehetnek részt valamilyen újszerű, ötletes alkalmazás benyújtásával. (például Android, iPhone, Facebook alkalmazásokkal, játékokkal; PC, Macintosh szoftverrel, vagy webes fejlesztéssel).

• A zsűri tagjai az idei évben szintén ismert és elismert szakemberek, az üzleti élet, az informatika, a média és az innováció világából.

innomax_dij

Üzleti innovációkat, és a felsőoktatásban, középiskolákban tanuló diákok fejlesztéseit zsűrizik a következő időszakban az Invitel által felkért szakemberek. A zsűri immár hagyományosan, az üzleti élet, az informatika, a média és az innováció világából érkező szakemberekből áll.

Az Invitel saját keretei közt már negyedik éve támogatja a hazai vállalatokat és intézményeket, a fiatal tehetségeket, valamint az innovációt és az újító megoldásokat.

„Minden vállalat szeretne hatékonyabban működni és több profitot termelni. Nehéz körülmények között mindez még inkább kreatív és innovatív megoldásokat kíván. Az InnoMax azokról szól, akik a válság ellenére is képesek inspiráló, izgalmas megoldásokkal előállni és példát mutatni” – mondta el Gerlei Gyöngyvér az Invitel Zrt. megbízott értékesítési vezérigazgató-helyettese. „Az elmúlt évek tapasztalatai bebizonyították, hogy számos olyan sikeres vállalat és tehetséges fiatal fejlesztő van Magyarországon, akit érdemes díjazni és támogatni. Biztos vagyok benne, hogy az idén sem lesz könnyű helyzetben a zsűri, amikor dönteni kell majd” – tette hozzá.

 

InnoMax zsűri: elit kör

Már negyedik éve tagja az InnoMax zsűrijének Krisán László a Széchenyi Kártya programot megalkotó és koordináló KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója. Másodszor vállalta el a zsűrizést Papp Péter programozó matematikus, a kancellar.hu informatikai biztonsági cégének elnöke valamint Dr. Peredy Zoltán egyetemi doktor, a Nemzeti Innovációs Hivatal főosztályvezető-helyettese. Az InnoMax média partnere a CEMP, a zsűrizésben Pusztay András az Index.hu Zrt. ügyvezető igazgatója, közgazdász, újságíró vesz részt a média világából. Ugyancsak először lesz zsűritag Halácsy Péter a világhírű karriert befutó prezi.com társalapítója, technológiai igazgatója. A zsűri elnöke az idei évben Gerlei Gyöngyvér az Invitel Zrt. megbízott értékesítési vezérigazgató-helyettese lesz.

 

Hogyan lehet páyázni?

Az InnoMax Díjra megvalósult ötletekkel, a hatékonyságot javító innovációkkal, üzleti fejlesztésekkel pályázhatnak azok a vállalatok és intézmények, amelyek az Invitel valamilyen megoldására támaszkodva, azt innovatív módon felhasználva értek el sikereket. Nem kizárólag szolgáltatás- vagy termékfejlesztéssel lehet pályázni, a lényeg az üzleti innováció. Így például termelési, logisztikai, pénzügyi, illetve akár HR területről is érdemes nevezni. Az InnoApps pályázat a középiskolás és a felsőoktatásban tanuló „applikátor fejlesztők” versenye. Az üzlethez, munkához kötődő „komolyabb” témájú fejlesztésekkel a „Ne szórakozz!” kategóriában, a „könnyedebb” hangvételű fejlesztésekkel pedig a „Szórakozz!” kategóriában lehet pályázni.

 

A jelentkezéseket 2013. február 25-éig lehet benyújtani.

Megosztás