BlogzineHazai pálya

Fast Food perecek 49 millióból

Friss perecet kínáló magyar gyorsétterem hálózat indul ma a nyugatinál az SZTA 49 millió forintos tőketámogatásával.

 Orruknál fogva vezetik a vevőket a magyar perecek: egy több mint 30 éve működő magyar cégcsoport leányvállalatának üzletfejlesztési terveit támogatja az Széchenyi Tőkebefektetési Alap 49 millió forintos befektetéssel – határozott az Alap igazgatósága. A friss alapanyagból készülő magyar perecekkel és tekercsekkel új gyorséttermi szegmens meghonosítását tűzte ki célul a Crown Foods Kft.

A BITE bakery café első budapesti üzlete február 13-án, azaz ma nyílik  a Nyugati téren.

bite3

Egy új magyar bakery café hálózatot kíván kialakítani és elindítani a magyar Thermotechnika csoport leányvállalata, a Crown Foods Kft. a Széchenyi Tőkebefektetési Alap partnerségével. A cégcsoport vendéglátóipari berendezések és hűtők gyártására, forgalmazására és szervizelésére szakosodva nőtt regionális középvállalattá az elmúlt 30 év során. A BITE bakery café elnevezésű étteremlánc megjelenését a társaság közel másfél éve tervezi és készíti elő, ez idő alatt számos piackutatást végzett Magyarországon és külföldön. Az éttermi hálózat olyan újszerű szolgáltatással és termékkel kíván megjelenni a magyar piacon, amely friss, minőségi élelmiszerével kiválóan illeszkedik a hazai fogyasztók elvárásaihoz és ízlésvilágához. A termékeket egy pékséghez hasonlóan az alapanyok összekeverésétől a készre sütésig a helyszínen végzik. Ez a kategória tőlünk nyugatra, illetve a tengerentúlon egyre elterjedtebb. Friss alapanyagból készülő kelt tésztából, forró, ropogós és omlós perecet és tekercseket kínál majd különböző ízvilágban és kiegészítőkkel. A frissen sütött tradicionális perecformához mártogató szószok széles választékát kínálják majd.

„Cégcsoportunk vendéglátóipari ismereteit és ingatlanpiaci kivitelezői kompetenciáit tudjuk ötvözni az új tevékenységben, amelyet hosszú távú szemlélettel és eredményesen szeretnénk működtetni. Az eddigi befektetéseken túl 13 millió forint értékben emelünk tőkét, amelyet az SZTA befektetése két ütemben egészít ki” – mondta el Kiss János a Thermotechnika cégcsoport tulajdonosa.

bite_2

A társaság számos hasonló amerikai és külföldi márka tapasztalatait is figyelembe vette, illetve átfogó piackutatást végzett több magyar bevásárlóközpontban, alaposan megvizsgálva a gyorséttermi fogyasztói szokásokat. Nyolc hónapi előkészítés és fejlesztés eredményeként született meg a BITE bakery café márka, amely február 13-án nyitja meg első budapesti éttermét. Az első üzletnyitást követően a társaság egy fővárosi üzlethálózat kiépítését tervezi, amellyel mintegy 50 főt foglalkoztathat.

„A cégcsoport menedzsmentje az elmúlt évtizedekben sikeresen épített fel és irányított magyar kiskereskedelmi hálózatokat, éttermi láncokat. Egy jó minőségű magyar élelmiszer megjelenése a gyorséttermek kínálatában egyszerű és innovatív ötlet, amely épít a cég tapasztalataira, kapacitásaira, emellett ésszerű mértékű beruházással megvalósítható és a tervek szerint már néhány éven belül üzleti megtérülést képes biztosítani” – összegezte Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

 

A BITE bakery café üzletek kizárólag nagy forgalmú helyeken, kerülnek kialakításra. Az üzlethálózat megjelenését a cégcsoport – amely a hazai sörforgalmazó cégek legnagyobb hazai beszállítója – gasztronómiai rendezvényeken való megjelenése (sörfesztiválok, zenei fesztiválok) is segíti. A társaság a tervek szerint a következő 5 évben 8 saját működtetésű éttermet indít el. Az SZTA befektetésére két ütemben kerülhet sor, összesen 49 millió forintos tőkeemelés révén. Az SZTA ezen összeggel 42,86 százalékos részesedést szerez a cégben. A tervek szerint az eredeti tulajdonos az ötödik év végére az SZTA tőkebefektetését hozamokkal növelve fizeti vissza.

 

A BITE bakery café tulajdonosa, a Thermotechnika cégcsoport az első magyarországi magánvállalkozások között alakult, 30 éves múltra tekinthet vissza és mára közel 220 főt foglalkoztat hazánkban, illetve 600-at a régióban. A társaság Közép- és Kelet-Európa (Magyarország, Csehország, Románia, Szlovákia, Horvátország, Szerbia, Ausztria) legjelentősebb sörhűtő és adagoló berendezéseinek, valamint vendéglátóipari és kereskedelmi hűtőberendezéseinek gyártására, forgalmazására és szervizelésére szakosodott regionális középvállalatává növekedett, saját gyártókapacitással is rendelkezik, s közel 3 ezer terméket forgalmaz. A BITE bakery café éttermekben működő gépek nagy részét a cégcsoport gyártja és szervizeli majd, illetve az éttermeket a cégcsoport saját szakembergárdájával kívánja kialakítani. A megnyíló éttermek egyszersmind a cégcsoport referenciapontjaiként, bemutatóteremként is működnek majd.

 

A friss magyar perec  és tekercs titka

A BITE bakery café termékei a helyszínen frissen dagasztott tésztából készülnek, az alkalmazottak a vendégek szeme láttára formázzák, ízesítik és sütik készre azt. A technológia révén az üzletek folyamatosan tudnak friss készterméket kínálni, a kiszolgálási idő megfelel a gyorséttermi körben elvártnak.

A perecek és tekercsek friss, omlós és egyben ropogós állaga és illata is vonzó lesz a hazai vásárlók többsége számára. A termékek nem mélyfagyasztottak, az alap ízek (sós, édes) a vásárlók többsége ízlésének megfelelőek. A termékekhez kiegészítő mártások készülnek – sajtszósz, csípős sajtszósz, pikáns paradicsomos mártogató, illetve édes termékekhez csokoládészósz.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük