Blogzine

Üzleti tanácsadó a legjobb az IT biztonságban is

A világ egyik vezető IT-biztonsági tanácsadójának választották az Ernst & Youngot

A világ egyik vezető IT-biztonsági tanácsadójának választották az Ernst & Youngot. Az informatikai biztonsági megoldások terén a cég bizonyult a legjobbnak a visszaélés-kockázatkezelési szolgáltatások, a stratégiaalkotás és az új piacokon történő szolgáltatásbővítés tekintetében. A vállalat magas szintű szolgáltatásainak köszönhetően a visszatérő ügyfelek aránya meghaladja a 90 százalékot – derül ki az amerikai Forrester Research közvélemény-kutató globális felméréséből.

A nemzetközi felmérésben az Ernst & Young bizonyult a legjobbnak a visszaélés-kockázatkezelési szolgáltatások, a stratégiaalkotás és az új piacokon történő szolgáltatásbővítés tekintetében. Az ügyfelek értékelése alapján a vállalat kiemelkedő teljesítményt nyújtott a tanácsadók szakmai felkészültségét, a kontroll- és minőségbiztosítási folyamatokat, valamint az ügyfélkapcsolatokat tekintve – mutat rá a Forrester Research felmérése.

A jelentés azt is kiemeli, hogy az Ernst & Young esetében a visszatérő ügyfelek aránya kiemelkedően magas, meghaladja a 90 százalékot.

Minden korábbinál nagyobb kockázatok, növekvő szakértői szerep

„Az Ernst & Young jelentős befektetéseket hajtott végre az információbiztonsági szolgáltatások területén. A mostani felmérés is bizonyítja, hogy ennek mára jól látható eredményei vannak. A piaci verseny közepette az adatok, információk az egyik legértékesebb védendő vagyontárggyá váltak. Az információszivárgás problémája a társaságok széles körét érinti. A korszerű információvédelmi megoldások beépülnek az adatáramlási folyamatokba és a hozzáférési kontrollokba. Ezek kialakításában Magyarországon is egyre több cég számára nyújtunk támogatást” – mondta Komjáthy Csaba, az Ernst & Young Informatikai Kockázatkezelési Üzletágának menedzsere.

 

„Napjainkban a cégeknek minden korábbinál komolyabb üzleti kockázatokkal kell szembe nézniük, és így egyre nagyobb figyelmet kell fordítani a compliance területére és a visszaélések felderítésére is. Gyakori és egyre terjedő probléma az üzleti adatok szivárgása. Az ilyen esetek felderítése és megelőzése kizárólag gyors és hatékony vizsgálattal lehetséges. A vállalatok számára kiemelten fontos, hogy a piac által is elismert, releváns tapasztalattal rendelkező szakértőkhöz forduljanak ezekben a kérdésekben” – mondta Csomai László, az Ernst & Young Visszaélés-kockázatkezelési Szolgáltatások Üzletágának menedzsere.

A Forrester Research „The Forrester Wave: Information Security Consulting Services, Q1 2013” felmérése harminc vezető szolgáltató és ügyfeleik megkérdezésén alapul. Az interjúkat 2012. harmadik negyedévében készítették.

Megosztás