BlogzineHazai pálya

Százmilliós befektetés a stresszkezelésbe

Csak a magyar gazdaságnak évente 1000 milliárd forint kárt okoz a munkahelyi stressz. Ezt az összeget kívánja radikálisan csökkenteni egy startup vállalkozás, amely 118 millió forintos befektetést kapott az Euroventures IV kockázati tőkebefektető alaptól és társbefektetőjétől.

stress2

A StressIndex (www.stressindex.hu) egy online alkalmazáson alapuló interaktív rendszer, amely célzott, személyre szabott eszköztárat ad a mindennapi stresszhelyzetek, életviteli problémák kezeléséhez. A StressIndex Munkavállalói Egészségmegőrző Programja pedig hiánypótló lehet a vállalatoknak az igen jelentős bevételkiesést okozó stressz kezelésében. A befektetést az Európai Unió Jeremie Alapja és a Svájci–Magyar Együttműködési Program tette lehetővé. Az egészséet sokszor már csak akkor kezdjük el becsülni, amikor már nincs. Ezen a közhelynek számító hozzáálláson kíván változtatni a MyStressIndex International Zrt.  A cég egy olyan bármikor, bárhonnan elérhető online stresszmenedzsment rendszert fejlesztett ki, amely segít kezelni a stressz- és életviteli problémákat, hozzájárulva ezzel az egészség megőrzéséhez. A StressIndex mind egyéni szinten, mind pedig vállalati felhasználói környezetben segítséget nyújt a stressz kezelésben. Az alkalmazás egyedülálló motivációs rendszerével és színes eszköztárával arra ösztönzi a felhasználókat, hogy folyamatosan tegyenek belső egyensúlyuk megőrzéséért. Az online rendszerben lehetőség van stresszállapotok mérésnaplózására és életviteli szokások vezetésére, valamint fizikai gyakorlatokkal, tippekkel nyújt segítséget a felhasználóknak, mindezt a saját napirendjükbe illeszthetően. A stressz komoly gazdasági problémát is jelent. A StressIndex adatai szerint az európai munkavállalók mintegy 70%-a számít arra, hogy a következő években tovább nő a munkahelyi stresszben szenvedők száma. Európai szinten ez ma 500 milliárd eurós kiesést jelent.  A StressIndex Munkavállalói Egészségmegőrző Programja (MEP) keretében az online szolgáltatás telefonos tanácsadással és egészségbiztosítással egészíthető ki. A vállalatok nyugalompontot is igényelhetnek munkatársaik számára, amely a stressz oldására kialakított sokfunkciós fotellel, valamint a stresszel, túlterheltséggel kapcsolatos állapotok és értékek mérésére alkalmas eszközökkel rendelkezik. A StressIndex MEP célzott egészségpénztári szolgáltatás keretében kedvező adózás mellett is igénybe vehető. A MyStressIndex International Zrt. alapítója Dr. Pintér András, gyógyszerész, aki előzőleg vezető nemzetközi gyógyszeripari cégeknél dolgozott, majd saját gyógyszertárat üzemeltetett. “A StressIndex célja, hogy tudatosságot és rendszerességet vigyen a mindennapokba, kiegyensúlyozva a napi terhelést a keletkező stressz oldásával. Szeretnénk elérni, hogy felhasználóinknak a naptár ne csak a zsúfolt napi programot jelentse, hanem a beillesztett stresszoldó tevékenységek révén az egyensúlyt és egyenletes teljesítőképességet is” – mondta Dr. Pintér András. “Az internet alapú egészségügyi alkalmazások piaca exponenciálisan növekedik. A StressIndex valós segítséget tud nyújtani a vállalatoknak abban, hogy fizikailag és lelkileg is egészséges, kiegyensúlyozott munkatársakkal dolgozhassanak,” – tette hozzá Tóth Zoltán, a befektető Euroventures igazgatója.

Háttérinfó az Euroventures-ről:

Az Euroventures Kockázati Tőkealap Kezelő Zrt. csapata 1989 óta több mint 40 alkalommal fektetett be nemzetközi ambíciókkal rendelkező magyar vállalatokba. A cég 2010 óta kezeli az Európai Uniós Jeremie-program részeként létrejött Euroventures IV társbefektetési alapot, mely a Svájci–Magyar Együttműködési Program hozzájárulásával 7,1 milliárd forintra bővült. Az Euroventures IV alap célja ígéretes, kiváló menedzsmenttel rendelkező magyar közép- és kisvállalkozások – társbefektetők bevonásával történő – tőkefinanszírozása. Az alap futamideje 10 év, a befektetési periódus 2013. december 31-ig tart.

Megosztás

One thought on “Százmilliós befektetés a stresszkezelésbe

Comments are closed.