Szegedi startup kikelet!

Az elmúlt hetekben arra lettem figyelmes, hogy mindenki vidéki roadshow-t csinál: Hild Imre hajt ezerrel, Colabs filmvetítés, Makra Zsolti barátom Szegedre hív Boost-ra… Mi történik? Megindult vmi országosan? Mi van Szegeden? – interjú következik!

Írtam a Colabsosoknak, hogy miként sikerült a vidéki filmvetítésük, de válasz még nem jött. Írtam a szegedieknek és Varsányi Ági a következő beszámolót küldte. Hajrá szegediek, építkezzetek!!

INSIDER: Hogy haladtok Szegeden a Boosttal? Mik lesznek Felétek? 

 

Ági figyel a Lean eseményen, Szegeden
Ági figyel a Lean eseményen, Szegeden

VARSÁNYI ÁGI: Tavaly nem sokkal a BudapestBoost megalakulása után, Szegeden is elindult a Boost mozgalom.  A SzegedBoost csapata tavaly alakult a téma iránt érdeklődő fiatalokból, azzal a céllal, hogy felpezsdítse a régió vállalkozói életét és ösztönözze a tehetségeket arra, hogy ötleteikből valós terméket állítsanak elő. A közösség a három hónapos fennállása óta négy rendezvényt szervezett.

 

 

lean2
Lean Szeged (fotó FB)

Decemberben élőben közvetítették San Francisco-ból a The Lean Startup konferenciát. A 2013-as évadnyitó eseménye a Startup Kids filmvetítés és az azt követő kerekasztal beszélgetés volt, a Colabs társszervezésével, ami több mint 200 fős tömeget vonzott. A SzegedBoost a Szegedi Tudományegyetemmel szoros együttműködésben újraindította a Startup Vállalkozói Klubot, amely kedden a harmadik előadását tartja meg. Eddig nagyon nagy sikernek örvend a rendezvénysorozat, 80-100 érdeklődő gyűlik össze egy-egy alkalommal.

A Vállalkozó Klub idei programjában olyan előadások szerepelnek, amelyek megismertetik az érdeklődőkkel a startup lét fontosabb és érdekesebb részleteit.

lean0

A legközelebbi eseményen Dr. Makra Zsolt fog beszélni a kockázati tőke és a startupok kapcsolatáról, azután pedig Halácsy Péter, a Prezi egyik alapítója lesz a Vállalkozó Klub  vendége. A DebTech meetupok struktúrájához hasonlóan, a SzegedBoost előadásai végén is az ötletgazdáké a színpad, akik egy 5 perces pitch keretében prezentálják az elgondolásaikat. A szervezők bíznak abban, hogy a bemutatott projektek hasznos visszajelzéseket kapnak, valamint új csapattársakkal gazdagodnak a közönség soraiból. Májusban a csapatok pedig meg is mérettethetik magukat, ugyanis ekkor fog a Hackathon-in-the-box egyetemi ötletverseny Szegedre érkezni.

INSIDER: Kik ennek a fő motorjai?

VARSÁNYI ÁGI: Jelenleg a SzegedBoost csapatát nyolc lelkes fiatal alkotja, vállalkozók és egyetemisták egyaránt. A Boost mozgalom Szegeden nem várt szinergiákat indított útjára. A SzegedBoost nem csak az egyetemmel működik együtt, hanem a SzegedTech csapatával is, akik már harmadik éve szervezik havi rendszerességgel az előadásaikat Szegeden, hamarosan pedig egyesületként folytatják tovább a működésüket. A szegedi kis csapat azt a célt tűzte ki maga elé, hogy szeptemberben ezeknek a szervezeteknek az összefogásával és Temesvár bevonásával egy nagyobb volumenű startup konferenciát szervez a napfény városában.

Boros Ákossal ketten, illetve a konzulensemmel Kosztopulosz Andreásszal szerveztük decemberben a Lean Startup Konferenciát. Andreász azóta segít nekünk, és így hárman vagyunk a szegedi motor. A nyolc ember jelenleg tehát Ákos, Mizsei Zsuzsi, Keczán Gábor, Minkó Mihály (Informatorium), Major Zsófi (kommunikáció), Csapó Gergő (Ingatlannet), Szőke Ági (SzegedTech titkára lesz, ha megalakul), valamint jómagam Varsányi Ágnes.

A csapat szuper, minden héten összeülünk és hamar szilárd közösség lett. Remélem, még sokszor adhatunk hírt magunkról!

A fotókat a Szeged Boost FB-oldaláról szedtük le, köszönjük:

szeged1

szeged2

lean1

lean3

 

 

3 thoughts on “Szegedi startup kikelet!

 • 2013. március 2. szombat at 22:20
  Permalink

  A keddi (márc. 5. 18:00) előadás sok kockázati tőkével kapcsolatos félreértéssel leszámol, lyukat üt a startup populizmus hajóján és meglepetésként az első hazai teljes gőzzel működő magvető alapot is bemutatja!

  Jelentkezés:

  http://www.facebook.com/events/476260352421119/

  Reply
  • 2013. március 3. vasárnap at 00:16
   Permalink

   mit jelent az, hogy „startup populizmus”?

   Reply
   • 2013. március 3. vasárnap at 12:52
    Permalink

    a befektetőkkel szembeni általánosítás, leegyszerűsített, téves válaszok egy-egy kockázati tőkével kapcsolatos jelenségre

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .