Ipari Innovációs Díját nyert a BalaBit

Átadták a Magyar Innovációs Nagydíj 2012-es kitűntetéseit, a kiosztott nyolc díjból kettőt is a BalaBit IT Security vehetett át a tevékenység-felügyeleti eszközök új generációjának kifejlesztéséért.

2013. március 21-én az Országházban adták át a XXI. Magyar Innovációs Nagydíj kitűntetéseit. A Magyar Innovációs Szövetség által 1992-ben alapított díjat nyolc kategóriában ítélték oda a leginnovatívabb magyar vállalkozásoknak. Az egyedi IT biztonsági megoldásairól ismert BalaBit IT Security a Shell Control Box névre keresztelt tevékenység-felügyeleti eszközének kifejlesztésével két kategóriában is a legjobbnak bizonyult.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2012. Évi Ipari Innovációs Díját és Az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. 2012. Évi Szervezeti Innovációs Díját a BalaBit ügyvezető igazgatója Györkő Zoltán vette át a Parlament főrendházi üléstermében. Előbbit Cséfalvay Zoltán a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, a bíráló bizottság elnöke, utóbbit pedig Dr. Bárdos Krisztina az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója adta át.

A díjak odaítéléséről a Magyar Innovációs Szövetség által felkért tekintélyes szakmai zsűri döntött, melynek tizenkilenc az ipari és a tudományos területről érkező szakember volt a tagja. A díjakat azoknak a vállalatoknak/intézeteknek ítélték oda, amelyek olyan eredeti, újszerű innovációt hajtottak végre az elmúlt évben, amely nemzetközi szinten is jelentős gazdasági növekedést és közvetett, vagy közvetlen társadalmi hasznosságot eredményezett.

A BalaBit budapesti és veszprémi K+F központjában fejlesztett Shell Control Box termék egy olyan tevékenység-felügyeleti berendezés, amely a távoli szerverekhez, virtuális asztalokhoz és a hálózati eszközökhöz való hozzáférést ellenőrzi, a rendszerekhez csatlakozó felhasználók munkafolyamatait pedig mozifilmszerűen visszajátszható formában rögzíti. A termék paradigmaváltást hozott a piacon, hiszen mintaadatbázisának és prevenciós funkcionalitásának köszönhetően, nem csak az utólagos felderítést, hanem a megelőzést is lehetővé teszi.

A BalaBit megoldása az IT biztonsági piac egyik legsikeresebb magyar innovációjának számít, ami az elmúlt évben a vállalat zászlóshajójává vált. A Shell Control Box-ot világszerte olyan vállalatok használják, mint a Telenor Norge, a Dubai Islamic Bank, a Svenska Handelsbanken, a Raiffeisen csoport, a Leibniz szuperszámítógép központ, az Anakara University, Európa egyik legnagyobb energetikai társasága a C.E.Z, vagy Ukrajna vezető távközlési szolgáltatója az MTS Ukraine, mindez pedig közel hatmillió dolláros a termékből származó árbevételt eredményezett a magyar fejlesztővállalat számára.

A Magyar Innovációs Nagydíj 2012-es díjazottjai: http://www.innovacio.hu/3b_hu_2012_dijazottak.php

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .