Majd száz fiatal vett részt a YouthSpark versenyen

99 ötlettel jelentkeztek maagyar fiatalok

A Microsoft féléve indította útjára a YouthSpark programját azzal a céllal, hogy a technológia segítségével az eddiginél jobb lehetőségekhez, a mindennapi életben való boldoguláshoz segítse hozzá a fiatalokat.

 

Az első hazai esemény rendkívül sikeres volt, hiszen 99 olyan 16 és 24 év közötti fiatal vett részt rajta, akik nyitottak a társadalmi változások iránt, és képesek ötletelni és tenni az emberek életének megkönnyítése érdekében.

Világszerte egyre nagyobb problémát jelent a fiatalok magas munkanélküliségi aránya. A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai alapján a hazai helyzet is igen kedvezőtlen, hiszen a munkaerőpiacon csak kis létszámban jelenlévő 15-24 éves korosztály a munkanélküliek 18,5 százalékát képviseli. A probléma nemzetközi szintű megoldására indult el a szoftvervállalat hároméves programja 2012 szeptemberében. A kezdeményezés részeként a Microsoft hazai székházában megrendezett március 27-i rendezvényre az ország minden részéről érkeztek fiatalok. Az eseményen résztvevők nem csak tanácsokat kaptak, hanem a Microsoft különleges hozzáférést is biztosított a vállalat tudásához és erőforrásaihoz, beleértve a projekt tréningeket, valamint a fejlett technológiák használatát is.

A fiatalok ösztönzésére, a közös gondolkodás elősegítésére a Microsoft kifejezetten olyan példákat hozott, melyeket hazai fiatalok valósítottak meg. Az egyik ilyen sikeres fiatal az idén érettségiző Kuti Lívia volt, aki egy olyan navigációs alkalmazást fejlesztett WindowsPhone  okostelefonokra, amely a segélykérő közelében lévő emberek mobiltelefonjára küld riasztást. Szintén követendő példaként mutatkozott be Farkas Bálint, aki 14 éves kora óta folyamatos betekintést nyerhetett a Microsoft fejlesztéseibe, és a Fővárosi Állat- és Növénykertet népszerűsítő Windows 8 alkalmazások fejlesztésében is komoly szerepet vállalt. Tóth Bálint pedig, aki még egyetemista korában került kapcsolatba a szoftvercéggel, a világ egyik legnagyobb technológiai diákversenyében, az Imagine Cup versenyben rejlő lehetőségekre hívta fel a világot megváltani szándékozó fiatalok figyelmét.

„Őszintén bízunk benne, hogy a Microsoft globális YouthSpark programja a köz- és felsőoktatási képzéseket kiegészítve hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok olyan hasznos tudásra tegyenek szert, amely nagyban segíti őket a lehetőségeik és életminőségeik javításában. Az első hazai eseményünk is rávilágított arra, hogy a fiatalokban rejlő kreativitás határtalan, a nap végére számos kiváló, új elképzeléssel lettünk gazdagabbak, amelyek az élet legkülönfélébb területein felmerülő problémákra nyújthatnak választ a technológia segítségével” – mondta el Szilágyi Bernadette, a Microsoft Magyarország YouthSpark programjának menedzsere.

A Microsoft tervei szerint a YouthSpark program részeként negyedévente lesznek hasonló események, így nemcsak a közösség formálódhat tovább, hanem a most elültetett gondolatcsírák is lehetőséget kapnak arra, hogy az életben is megvalósuljanak. A program további eseményeiről és lehetőségeiről, valamint ingyenes oktatási anyagokról és szoftverekről a nemrég indult Facebook-oldalon található információ: https://www.facebook.com/microsoftyouthsparkfiatalok

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .