45 ország 444 ötlete verseng a Telekom Innovációs Versenyén

A kommunikációs szolgáltatások témában érkezett a legtöbb pályázat.

A Telekom Csoport szakértői a nyertes koncepciót termékké vagy prototípussá fejlesztik, amihez 500.000 euró értékben biztosítanak erőforrásokat: hardvert és szoftvert, hozzáférést a Telekom infrastruktúrájához, valamint a globális értékesítési és marketing csatornák használatát. A versenyt  ötletgazdái a Deutshe Telekom, a Telekom Innovation Laboratories (T-Labs), a T-Mobile Lengyelország és a Magyar Telekom voltak, megvalósító partnere pedig az EIT ICT Labs Germany.

“Lenyűgözött a versenyünkre benyújtott pályázatok mennyisége és minősége is. Nagyon örülök, hogy 45 országból érkeztek ötletek, Magyarországról több mint 60, Lengyelországból pedig 46.” – mondja Dr. Heinrich Arnold, a németországi Telekom Innovation Laboratories vezetője.

Miután a pályázatok száma megduplázódott a március 31-ét megelőző utolsó négy napban, a németországi EIT ICT Labs előtt jelentős feladat áll: implementációs partnerként az ő feladatuk a projekt irányítása, valamint innovációs hálózatuk mozgósítása.

“Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Deutsche Telekom Csoport részéről hat magas rangú üzleti vezető vesz részt a zsűri munkájában”, mondja Dr. Udo Bub, a németországi EIT ICT Labs vezérigazgatója. “Azonban még így is hatalmas kihívást jelent majd a legjobb ötletek kiválasztása május közepéig. 12 kiváló döntősre számítok a június 10-én, Berlinben megrendezésre kerülő döntőn.”

Ennek a globális versenynek köszönhetően a Deutsche Telekomnak csapatokat, egyetemi hallgatókat és magánszemélyeket is sikerült mozgósítania, de saját és leányvállalatainak dolgozóit is eredményesen vonta be a versenybe. Megmozgatta olyan országok vállalkozó elméit is, mint Kongó, Malajzia, Izrael, Etiópia, Dél Afrika, Irán, Tajvan, Pakisztán és Svédország, sok más ország mellett.

A mintegy 100 német pályázat alátámasztja a német innovációs hálózat megbízhatóságát és a partner országokból – Lengyelországból és Magyarországról – benyújtott pályázatok nagy száma példázza Közép-és Kelet Európa jelentős szerepét az innovációban.

“Az innovációban élenjáró szolgáltatóként és partnerként egyedülálló lehetőségnek tartjuk ezt a versenyt arra, hogy a Magyar Telekom vezető szerepet töltsön be a kimagasló magyar ötletek felfedezésében és előmozdításában. Bízom abban, hogy a kreatív magyar csapatok sikerrel helyt állnak majd az erős nemzetközi mezőnyben,” mondja Pataki Róbert, a Magyar Telekom üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese és a zsűri tagja. Zsűribeli partnere, Milan Zika, a T-Mobile Lengyelország technológiai és innovációs vezérigazgató-helyettese: “Már alig várom, hogy lássam a nyertes ötlet prototípusát, amelyet a lengyel Telekom idén decemberben megrendezésre kerülő innovációs napján mutatunk be.”

Több mint 340 külsős pályázat érkezett és mintegy 100 ötletet nyújtottak be a Telekom dolgozói. Minden harmadik ötlet a Kommunikációs szolgáltatások alkategóriában érkezett, a fennmaradó 60% a Digitális otthon, Energia, Virtuális Platform és a Felhő alapú szolgáltatások területén kíván újításokat hozni.

A Telekom innovációs versenyéről további információ olvasható: www.telekom-innovation-contest.com, www.twitter.com/innocontest és www.facebook.com/innocontest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .