BlogzineHazai pálya

Itt a Startup Underground (SUU) 2013

A 2008-ban alapított Startup Underground (SUU) a magyarországi startup közösség egyik legrégebbi és legfontosabb éves rendezvénye. Idén előadást tart az eBay egyik volt vezetője is. Blogunk az esemény kiemelt médiapartnere.

Az idei Startup Underground előadásai idén nem csak fejlesztésről és startupokról szólnak, hanem az inkubációról és az oktatásról is.  A fejlesztők, startupperek, befektetők mellett egyetemistákra és kutatókra is számítanak, ezért kapott helyet a rendezvény a Corvinus Egyetemen.

Az immáron hatodszor megrendezett Startup Underground konferencia a kezdetek óta közösségi összefogásból működik, szervezői idén sem tervezik, hogy drága belépő, vagy nevezési díj akadályozza bárki részvételét.

Az esemény színes forgatagában idén is lesz hagyományos startupverseny, amelybe 67 nevező startup közül válogatták be a 10 döntőst. Jellemzően a Startup Underground konferenciákon jól teljesítő vállalkozások könnyedén találnak befektetőt, illetve az itt megszerzett tapasztalatokkal felvértezve rutinosabban vesznek részt nemzetközi versenyeken.

A rendezvényre látogató egyetemisták nem csak a pódiumon ülő kockázati tőkésekkel és neves vendégekkel találkozhatnak, hanem igazi network eseményként közvetlen beszélgetéseket folytathatnak a már sikeres startupok vezetőivel, az ide látogató hazai és nemzetközi ökoszisztéma szereplőivel.

Az esemény így közvetlen kapcsolódást biztosít az ötletgazdáknak, induló projekteknek akár a jövőjüket jelentő invesztorokhoz. A szervezők úgy gondolták, hogy idén a megszokott programpontok mellett – vagy még inkább helyett – még nagyobb hangsúlyt helyeznek az oktatásra, az utánpótlás-nevelésre. Ezért a konferencia fő témája az „entrepreneurship”, azaz a startupok világát meghatározó üzleti és vállalkozástani módszertan.

 

Az idei konferencián részt vesz Andre Haddad, az eBay egyik volt vezetője, aki a Shopping.com CEO-jaként évekig az e-kereskedelem egyik meghatározó szereplője volt, jelenleg pedig a Prezi board tagjaként erősíti a magyar startup vezérhajó stratégiai irányait. A hazai kockázati tőkések közül szinte mindenki ott lesz, nem csak azért, mert délután megvitatják a hazai startupok lehetőségeit, hanem azért is, mert a Jeremie 2-es és a Jeremie 3 esélyes befektetők is kíváncsiak az eddig még be nem mutatkozott projektekre.  A konferencián résztvevő tőketársaságok: DBH Investment, a Corvinus Tőkekalap, a Széchenyi Tőkealap, a Finext, a Kairos Capital, a Centrál Fund és a Docler Investments. Továbbá olyan nagy cégek álltak MÉG az esemény mellé támogatóként, mint az Equilor, a Microsoft, a Cisco vagy a Balabit.

 

Lehetőség nyílik még meghallgatni közép európai régió ökoszisztémájának fejlődéséről szóló beszélgetést, amelyen számos nemzetközi vendég mellett Árvai Péter a Prezi alapítója is részt vesz. Illetve egy másik kerekasztalban az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnöke, Benkő Vilmos, az európai a think tank jövőjéről beszélget az ismert varsói startup szakértővel, Pawel Kostkiewicz-el.

Megosztás