GE fejlesztések Budapesten

1,4 milliárdos állami támogatással indul a radiológiai képalkotó berendezések és szoftverek fejlesztése, valamint új világítástechnikai megoldások fejlesztése.

A „Világszínvonalú radiológiai diagnosztikai és világítástechnikai termékek kutatása és fejlesztése” névre keresztelt, ERNYO_12-1-2012-0002 azonosítószámú projekt egyik célja a számítógépes orvosi képfeldolgozás hatékonyságát növelő innovatív lehetőségek kutatása és szoftveres eszközök jelentős mértékű fejlesztése. Az új technológiák a klinikai gyakorlatban új típusú orvosi eszközöket eredményeznek, elősegítve a páciensek gyógyulási esélyeinek javulását, az ellátás hatékonyságát.

A projekt keretében a GE Orvos-diagnosztikai üzletága három területen folytat kutatásokat. Az egyik egy egészen újszerű szoftverfejlesztés hordozható kézi, okostelefon méretű ultrahang berendezéshez. A projekt célja, hogy a kisképernyős diagnosztikai képalkotó eszközök is nagy navigációs pontossággal működjenek.

A másik terület a képi információ alapján navigáló, beavatkozást igénylő radiológiai műveleteket (kizárólag érsebészeti beavatkozásokat) támogató új szoftverek kutatása és fejlesztése. Ezen a kutatási területen a GE Orvos-diagnosztikai üzletága a katéteres módszerrel végzett érsebészeti beavatkozások átláthatóságát, a navigáció pontosságának jelentős növelését célozza meg.

A harmadik kutatási terület pedig a radiológiai és általános klinikai folyamatok szoftveres támogatása a hatékony képfeldolgozás és megjelenítés területén. A daganatos megbetegedések diagnosztizálása és kezelése során a radiológusoknak hatalmas mennyiségű adatot kell átlátniuk és objektív mérőszámok alapján diagnosztikai döntéseket hozniuk. Ezt segíti a képfeldolgozáson alapuló diagnosztika és a sugárterápiás tervezés végrehajtását támogató szoftveres prototípus fejlesztése.

A K+F projekt másik célja a világítástechnikai termékek kutatása és fejlesztése. A GE Fényforrás üzletága a termékek energia-hatékonyságának növelését, a környezetet károsító anyagok kiváltását, az élettartam növelését, valamint a fényforrásokkal elérhető vizuális komfort fokozását tűzte ki célul. A K+F projekt során 16 új termék, valamint technológia születik, amelyek mindegyike a világpiac termékválasztékának csúcs-színvonalát képviselik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .