Még lehet pályázni a példakép díjra!

 20 nap alatt 200 jelentkező a Példakép Pályázaton.

Már az első húsz napban meghaladta a kétszázat a Példakép Pályázatra jelentkezők fiatal vállalkozók száma. Az Év Példaképe címre és az 5 millió forintos fődíjra a gazdaság legtöbb szektorából és az ország minden részéből érkeztek pályázatok. Az elismert szakemberekből álló zsűri július végén választja ki azt az 50 Példaképet, akiket az ország is megismerhet.

A Példakép Alapítvány idén először meghirdetett pályázatára a kiírás óta eltelt 20 nap alatt több mint kétszáz olyan fiatal vállalkozó jelentkezett, aki saját tevékenységét példaértékűnek és mások számára inspirálónak érzi. A pályázók között akad őstermelő, fodrász, virágkötő, színház- és rádiótulajdonos, webshop-üzelemtető, koktélbáros, bűvész, ékszerkészítő és innovatív IT-startup vállalkozó is. A jelentkező vállalkozók átlagéletkora 32 év, a nemek arányát tekintve pedig egyharmaduk nő, kétharmaduk férfi.

Kimondottan örülünk annak, hogy a Példakép Pályázatra az ország minden régiójából érkeznek a jelentkezők. Jó látni, hogy nemcsak a fővárosban működnek sikeres cégek, hanem például Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar és Bács-Kiskun megyének is vannak olyan példaértékű vállalkozásai, amelyeket fiatal tulajdonos üzemeltet” – mondta a Példakép Alapítvány alapítója, Valentínyi Katalin.

A jelentkezők közül 12 tagú szakmai zsűri választja majd ki azt az 50 Példaképet, akik egy exkluzív kiadványban az egész országnak bemutatkozhatnak. A zsűrit az alapítvány úgy állította össze, hogy a befektetői, a banki, a tudományos, a marketing, valamint a kkv és a nagyvállalti szektor egy-egy képviselője is helyet kapjon benne annak érdekében, hogy a pályázatok elbírálásakor az eltérő szakmai szempontok egyaránt érvényesüljenek.

A zsűri tagjai: Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal megbízott elnöke; Nátrán Roland, a Magyar Export-Import Bank Zrt. és a Magyar Exporthitel Bizotsító Zrt. vezérigazgatója; Pálfalvi Márta, a Tesco vállalati kapcsolatok igazgatója; Tóth Zoltán, a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) igazgatósági tagja, az Euroventures Zrt. igazgatója; Dr. Király Mária, az Axel Springer Magyarország operatív ügyvezető igazgatója; Cserpes István, a Cserpes Sajtműhely tulajdonosa; Radácsi Pál, a Multeam360 Csoport ügyvezető igazgatója; Pistyur Veronika, a Bridge Budapest vezetője; Dobos Attila, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) főtitkára; Bárány László, a Felelős Családi Vállalatokért Magyarországon Közhasznú Egyesület vezetésének tagja, a Master Good családi cégcsoport tulajdonosa, valamint a Példakép Alapítvány kuratóriuma.

„Kíváncsian várom a pályázatok értékelését, hiszen rendkívül sokszínű a jelentkezők köre. Az elbíráláskor nemcsak a pályázó vállalkozásának sikerességét, hanem személyes hozzáállását, kitartását, ambícióit is vizsgáljuk, és természtetesen azt a hozzáadott értéket, amitől egy vállalkozást és egy fiatal vállalkozót példaképnek tekinthetünk” – fejtette ki Pálfalvi Márta, a Tesco vállalati kapcsolatok igazgatója.

Az Év Példaképe elismerést és az ezzel járó 5 millió forintos fődíjat a közönségszavazáson legtöbb szavazatot elnyert vállalkozó viheti haza, és szintén gazdára találnak majd a támogatók által biztosított értékes különdíjak is.

A Példakép Pályázatra 2013. július 14-éig lehet jelentkezni a http://www.peldakep.hu weboldalon.

One thought on “Még lehet pályázni a példakép díjra!

 • 2013. június 20. csütörtök at 14:26
  Permalink

  Mindenkinek van egy példaképe.
  A magam részéről, Példakép című dalommal
  kivánok sok sikert a jelenkezőknek.
  Üdvözlettel:
  Énekes Armando
  A dal szerzője és előadója.
  A You Tube oldalon meghalgatható.

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .