Blogzine

Bővül az Xdroid Kft.

Mesterséges intelligencia és prediktív analitikával foglalkozik a szegedi cég.

Kinőtte régi telephelyét és az uniós pályázatnak köszönhetően végre másfélszeresére nőhet a Xdroid Kft. fejlesztő csapata. Az elmúlt 3 évben több mint ötszörösére növelte árbevételét a főként mesterséges intelligencia, illetve prediktív analitika téren kimagasló teljesítményű szegedi fejlesztő csapat. A 2013-as évre vetített tervek szerint a mikrovállalkozás árbevétele meghaladhatja a fél milliárd forintot is. A korábbi 8 főről idén 12 főre bővülhet a csapat, amit a folyamatban lévő hazai vonatkozású fejlesztések, valamint a nemzetközi piacok felől érkező megkeresések is indokolnak. A magyar fejlesztők célja olyan üzleti alkalmazások fejlesztése a gépi tanulás, valamint a mesterséges intelligencia segítségével, amelyek a hazain kívül a nemzetközi piacokon is megállják majd a helyüket.

xdorid2A telephelybővítésnek köszönhetően a fejlesztők egy sokkal kényelmesebb, a kutatás-fejlesztési projektek számára kiváló körülményeket biztosító helyen folytathatják tevékenységüket, ahol professzionális körülmények között tudják majd bemutatni a fejlesztések eredményét minden potenciális partner számára. Az új irodában a fejlesztői bázison túlmenően, a későbbiek során a legmodernebb technikával felszerelt bemutatóterem is rendelkezésre áll majd. A saját szempontok alapján kialakított irodában a fejlesztők számára tökéletes környezet válik elérhetővé, amely biztosítja számukra valamennyi, az alkotáshoz és az elmélyült kutatási munkálatokhoz szükséges nyugodt környezetet.

Xdroid Kft. (www.xdroid.com)

A Csongrád megyei, szegedi illetőségű Xdroid Kft. magánszemélyek tulajdonában lévő, kutató-fejlesztő cég. A cég fő tevékenysége ipari hasznosításra alkalmas műszaki kutatás-fejlesztési projektek kivitelezése. A vállalat alapítói mind, a cégen belül aktívan tevékenykedő, egyetemi kutatói múlttal, és a szakterületen szerzett Ph.D fokozattal rendelkező szakemberek. A szegedi cég főbb kutatási területei a mesterséges intelligencia alapú, üzleti célú hang- és szövegbányászati megoldások fejlesztése. Az Xdroid Kft. az Észak-Magyarországi Informatikai Klaszter tagja.

Stratégiai partnerükkel, a Nextent Informatika Zrt.-vel közös kutatási projektek eredménye a hazai piacra már sikeresen bevezetett Voice Miner (www.voiceminer.hu), illetve Rank Miner (www.rankminer.com) alkalmazások. Az OSPP elnevezésű értékesítési-pont előrejelző alkalmazás a szegedi kutatócsapat első, teljesen önálló fejlesztése.

Megosztás