Blogzine

Előtérbe kerülhetnek az európai biztonsági cégek

A Virus Bulletin legutóbbi tesztjén 100 százalékos eredményt ért el a G Data vállalati védelme. A német gyártó teljesítménye az európai biztonsági megoldásokra hívja fel a figyelmet, különösen a PRISM botrány fényében.

A G Data egymás után szerzi a VB100% díjakat. A Virus Bulletin magazin júniusi tesztjén Windows Server 2012 operációs rendszeren bizonyította, hogy tökéletes védelmet nyújt a kártevők minden típusa ellen, miközben egyetlen téves riasztást sem adott.

it security2A „Made in Germany” mindig is egyet jelentett a magas minőséggel – emeli ki Frank Heisler, a cég ügyvezetője az elismerés kapcsán. A szakember a PRISM botrány fényében arra hívja fel a figyelmet, hogy a vírusirtó szoftvereket gyártó vállalatok nem tehetnek különbséget a bűnözők és a kormányok által gyártott kémprogramok között, minden kártékony kódot meg kell állítaniuk. Ebből a szempontból viszont nem mindegy, hogy milyen gyártóra bízzuk a cégünk védelmét – állítja a szakember, aki szerint a jó hírnévvel rendelkező, nagy múltra visszatekintő európai biztonsági cégek a közeljövőben nagyobb figyelmet kaphatnak az uniós piacokon.

Nem csak németek cégek tudnak globálisan népszerű védelmi megoldásokat készíteni, hanem például magyar vállalkozsáok is. A Balabit már Európában bizonyított, és készül az amerikai piacok bevételére is. A vállalkozás ráadásul nem a hagyományos tűzfalakra specializálódott, hanem a nagyvállalatok komplex, öszetett rendszereinek megfigyelésére és elemzésére, és veszély, betörés esetén sokkal hatékonyabban tud intelligens rendszerük reagálni, mint az eddigiek.

 

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük