Digitális függőségeink

Egy az Intel által támogatott IDC InfoBrief kutatás szerint digitális eszköztárunk legfontosabb tagja személyi számítógépünk.

A kutatásban megkérdezett háztartások 97%-a vallja PC-jét elsődleges számítástechnikai eszközének, amelyen átlagosan heti 21 órát töltenek el. Az IDC-nek a “Digitális Függésünk Vizsgálata” (Exploring our digital dependence) címen indított felméréséből kiderül, hogy a fogyasztók imádják a digitális világot – különös tekintettel a PC-re – és előbb mondanának le a sport, az édességek, a koffein, a kábeltelevízió és a gépjárművek nyújtotta élvezetekről, mint otthoni számítógépükről.

lap

Az új PC-k vásárlását az alábbi körülmények indokolják:

·         vágy a legújabb technológiák használatára;

·         a még jobb ár/érték arány meggyőző hatása;

·         a még gyorsabban működő eszköz ígérete;

·         nem működő régi eszköz.

Az amerikaiak közel fele tervezi, hogy PC-jét az elkövetkezendő egy évben valamilyen módon fejleszti – erre kínál kitűnő megoldást az Intel új, 2 az 1-ben laptop-tablet eszköze.

·         A háztartások 97%-a állítja, hogy az elsődleges digitális eszköze a PC-je

·         A megkérdezettek 83%-a szerint a személyi számítógép sokkal hatékonyabban használható, mint egy táblagép, vagy egy okostelefon

·         Az amerikaiak annyi időt töltenek PC-jükön, mint az összes többi elektronikus eszközükön együttvéve, ez összesen heti 43 órát jelent

·         Az Intel 4. generációs processzorai megoldják az elavult, lassú PC-k okozta problémákat

·         Tíz válaszadóból négy az elkövetkezendő egy évben vásárol magának új személyi számítógépet

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .