Blogzine

Nyomoz a rendőrség egy Jeremie-alapnál

A hvg.hu-n jelent meg az alábbi cikk. Szomorú „magyar valóság” arról, hogy miként szúrjuk el a jövőnket (= Jeremie rossz kezekben..)

(a Morando Gansperger Gyula kockázati tőke kezelő cége)

Nyomoz a rendőrség egy makói cégnél, amelyből a Fidesz egykori gazdasági frontembere, Gansperger Gyula kockázatitőke-társasága kiszorította tulajdonostársát.

A Matermet a szegedi és hódmezővásárhelyi egyetemi oktatókból és mérnökökből álló Brunnen Hőtechnika Kft. alapította a makói önkormányzat bevonásával, miután a cég 2010-ben 444 millió forint uniós támogatást nyert el a geotermikus energia hasznosítására. Az egymilliárd forintos projekthez azonban tőkére volt szükség. Így kapóra jött Ganspergernek – az állami privatizációs szervezet első Orbán-kormány alatti elnök-vezérigazgatójának – az ajánlata, hogy az irányítása alatt álló Morando Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. beszáll a megvalósításba.A szembesítésnél tart az a rendőrségi eljárás, amelyben a Gansperger Gyula egykori Fidesz-főkönyvelőhöz köthető Geoterm Invest Kft. tisztségviselői a gyanú szerint egy közgyűlési jegyzőkönyv meghamisításával szorították ki az alapítókat a makói Materm Kft. ügyvezetéséből.

A 2011 tavaszán aláírt megállapodás szerint a félmilliárdos tőkebefektetésért cse-rébe a Materm 73 százaléka a Morando érdekeltségébe tartozó Geotermé lett, a Brunnen 98 százalékos részesedése pedig 25 százalékra apadt.

További részletek az e heti hvg-ben.

Megosztás