Magyarul tanul a G Data

A német cég magyar nyelven is elérhetővé tette PC-s vírusirtó szoftvereit.A szoftvercég terjeszkedni kíván a közép-európai piacon, népszerűsége pedig folyamatosan nő a régió több országában, ami elsősorban kiemelkedő vírusfelismerési arányainak köszönhető.

A http://virusirto.hu oldalról már letölthetők a G Data windowsos lakossági szoftvereinek magyar nyelvű verziói. A G Data AntiVirus, a G Data InternetSecurity és a G Data TotalProtection szoftverek másfél évvel ezelőtt mutatkoztak be újra hazai piacon, és azóta folyamatosan nő ismertségük.

A figyelem elsősorban a két független szignatúramotort egy rendszerben alkalmazó megoldásnak köszönhető. A vírusirtó elsődleges feladata lenne, hogy megállítsa a kártevőket, a népszerű termékek különböző kiegészítő funkciói tömegének köszönhetően azonban sokszor pont erről az alaptulajdonságról szokott a legkevesebb szó esni. A G Data pedig ebben jó, legalábbis a Virus Bulletin, az AV-Comparatives és az AV-TEST laboratóriumok független tesztjei szerint, melyeken a német gyártó rendre az elsők között végez, miközben mások teljesítménye vagy csökken, vagy hullámozni kezdett az elmúlt években.

A teljesítmények megítéléséhez érdemes megnézni például a Virus Bulletin (http://virusbtn.com) rendszeresen közölt felismerési grafikonját, melyen a jól teljesítő megoldásokat a jobb felső sarokban kell keresni – itt találhatóak azok a szoftverek, melyeknek mind a szignatúra alapú felismerési képessége, mind a heurisztikus védelme kiemelkedik a többiek közül. Mivel a vírusirtók legnagyobb, és első pillantásra rejtett költsége a fertőzések okozta károk elhárításából adódik, a felismerési teljesítmény egyre fontosabbá válik, ahogyan ezek a költségek növekednek.

A kiegészítő funkciók tekintetében viszont a német gyártó sem marad alul versenytársaival szemben. A G Data InternetSecurity és a G Data TotalProtection programokban megtalálható szülői felügyelet modul segítségével például a tartalomszűrés mellett az is beállítható, hogy a gyermekek hány órát és mikor használhassák a számítógépet, majd ha ez az idő letelik, a szoftverek automatikusan kiléptetik a kiskorú felhasználót.

A G Data TotalProtection ezenkívül képes a meghajtón titkosított fájlszéfet létrehozni a bizalmas dokumentumok és képek tárolására, és mentést tud készíteni mind a teljes merevlemezről, mind pedig a kijelölt mappákról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .