Hálózatba kapcsolt autó és más jövővíziók a CES-ről

Élet a hálózatba kapcsolt társadalomban – az Ericsson víziója szerint. A CES-en volt távközlési cég és a Volvo Cars Sensus Connect megoldásának premierje is. (x)

A 2014-es Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (CES) az Ericsson (NASDAQ: ERIC) az „Élet a hálózatba kapcsolt társadalomban” élményét mutatja be. Az Ericsson standjához ellátogatók megtekinthetik, hogy a mindennapi csatlakoztatott élet különböző részei hogyan kapcsolódnak zökkenőmentesen, lehetővé téve, hogy mindannyian megosszuk az élményeinket a családtagjainkkal, barátainkkal és kollégáinkkal – függetlenül a tartózkodási helyünktől és a csatlakozás módjától.

ces2014

Az Ericsson standján bemutatott egyik újítás a „Volvo Cars’ Sensus Connect” megoldás, egy világpremier, amely az Ericsson Connected Vehicle Cloud megoldására épül. A Sensus Connect kombinálja a Volvo fedélzeti élményt a csatlakoztatott szolgáltatásokkal, szórakoztató és információs szolgáltatásokkal, navigációval és hangszolgáltatással. A Sensus Connect egyben a világ első gépkocsi és infrastruktúra közötti kommunikációs funkcióját, a „Park & Play”-t is kínálja, és sor került a „Volvo on Call” szolgáltatás, a gépkocsi csatlakoztatását lehetővé tevő egyik legátfogóbb telematikai megoldás egyesült államokbeli bevezetésére is.

 

Ericsson tapasztalati zónák

A CES-en az Ericsson öt kulcsfontosságú tapasztalati zónát mutat be a résztvevőknek, hogy azokon áthaladva megtapasztalják, milyen az „élet a hálózatba kapcsolt társadalomban”, milyen lesz az a világ, amikor a konyhánktól az autónkig minden hálózatba kapcsolódik majd.

Mobil élet

A „Mobil élet” zóna látogatói felfedezhetik a csatlakoztatott járművekkel, telematikával és személyre szabott csomagküldő szolgáltatással kapcsolatos megoldásokat, amelyek a tartózkodási helyen és hitelesítésen alapulnak. Az utcát bemutató részen a városi környezetre tervezett kis-cellás megoldások, az LTE Broadcast, a VoLTE alapú kommunikáció, és az interaktív hirdetőtáblás hirdetés látható.

Munkahelyi élet

A „Munkahelyi élet” zóna azt mutatja be, hogyan tapasztalják majd meg a felhasználók az új munkahelyüket, ami lehet az iroda, az otthonuk, egy kávéház vagy akár egy pad is a parkban. A termelékenység most már nem egy irodai íróasztalhoz kapcsolódik, hanem bármely olyan helyhez, amely csatlakoztatott. Az ebben a zónában bemutatott megoldások többek között: WebRTC együttműködés, számítási felhő eszközök, VoLTE-alapú kommunikációs képességek, M2M menedzsment rendszerek és épületen belüli CPE és menedzselt hálózati megoldások.

Játék élet

A „Játék élet” zóna egy kosárlabda-csarnok belsejét mutatja, a lelátókkal, a nagy kivetítőkkel és saját kosárlabda-pályával. Az ebben a zónában bemutatott megoldások többek között: számítási felhő alapú szolgáltatások étel rendeléséhez, jegyek meghosszabbításához és vásárláshoz, WiFi-LTE átállási megoldások, hirdetési megoldások és kulcsfontosságú infrastruktúra eszközök a nagy kapacitású lefedettség érdekében.

Otthoni élet

A zóna azt mutatja meg, miként csatlakozhatunk és kommunikálhatunk az otthonunkkal, a háztartási készülékekkel és eszközökkel. Személyre szabott tartalom – zene, videók, könyvek, játékok, TV és közösségi oldalak – amelyeket mindenhová magunkkal vihetünk, a legkiválóbb minőségben. Az „Otthoni élet” zóna bemutatja a TV-élmény következő generációját, egy virtuális otthoni átjárót, a VoLTE együttműködési eszközöket, a számítási felhő alapú játékot, a médiakezelési és wellness-megoldásokat.

Képzeletbeli élet

A „Képzeletbeli élet” zóna olyan jövőbe tekintő megoldásokra összpontosít, amelyek hamarosan hatással lesznek arra, hogy hogyan használjuk a kommunikációs platformokat és hogyan lépünk velük kapcsolatba. A bemutatott megoldások között van az interaktív média, az érintésalapú kommunikáció, az ablakalapú megoldások és a kiterjesztett valóság (augmented reality) alapú időjárás-előrejelzés koncepciói.

 

„FutureCast Global Innovation of Mobile” panelbeszélgetés

Az Ericsson elnök-vezérigazgatója Hans Vestberg részt vett a „FutureCast Global Innovation of Mobile” vitaindító panelbeszélgetésen, amelyre január 7-én, kedden került sor. A beszélgetést Andrew Keen, a TechCrunch TV „Keen On” műsorának házigazdája moderálta.

A vitaindító panelbeszélgetés során téma volt, hogy hogyan váltja ki a változást a mobil technológia olyan kritikus fontosságú területeken, mint például a diszruptív innováció, az intelligens városok, a közlekedés, az egészségügyi ellátás és a munkahely. A panelbeszélgetésen részt vett még John Donovan, az AT&T technológiáért és hálózati műveletekért felelős vezető alelnöke, valamint Dr. Paul E. Jacobs, a Qualcomm elnök-vezérigazgatója.

 

Az Ericsson a legfontosabb bemutatói

 

·     A Volvo Sensus Connect megoldásának világpremierje egy életnagyságú Volvo XC60-as járművön, az Ericsson Connected Vehicle Cloud megoldásán alapulva

 

·     A Connected Paper megoldás, amely egy egyedi személyazonosságot határoz meg nyomtatott elektronika alapján és az emberi testet használja “vezetékként”, hogy továbbítsa azt egy hálózathoz csatlakozó okostelefon szolgáltatásaiba

 

·     A Toll Free Data, az Ericsson Multi Service Proxy (MSP) megoldásán alapuló szolgáltatás, amely lehetővé teszi a költségek tartalomszolgáltatók általi ellentételezését. Így a mobil technológia széles körben állhat rendelkezésre, és végső soron gazdagabb élményt kínálhat több felhasználó számára

 

·     A Ziosk és az Ericsson közös megoldása, amely segítségével étel, ital és egyéb áruk vásárolhatók stadionok luxuspáholyaiból és kérhető oda azok kiszállítása

 

(x)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .