BRÉKING: új elnök lesz a NIH-nél

Új elnöke lesz a Nemzeti Innovációs Hivatalnak Spaller Endre személyében. Ő nyilván a jelenlegi megbízott elnök, Korányi László helyét foglalja el, bár ez utóbbit nem említi a lenti közlemény.

(Az NGM friss közleménye)

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Spaller Endrét nevezi ki a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökévé február 1-jei hatállyal.

Spaller Endre az Eötvös Lóránt Tudományegyetem szociológia szakán végzett. Tudományos pályáját még egyetemistaként kezdte, ösztöndíjas volt Brüsszelben, majd az Egyesült Államokban.

Dolgozott a Károli Gáspár Református Egyetemen, és több cégnél. 2010 óta országgyűlési képviselő. Parlamenti munkája során öt bizottságban dolgozott és egy albizottságot vezetett. A legaktívabb munkát az innovációs bizottságban végezte, ott szerezte meg azt a szakmai tapasztalatot és kapcsolatrendszert, ami alkalmassá teszi őt a Nemzeti Innovációs Hivatal vezetésére.

3 thoughts on “BRÉKING: új elnök lesz a NIH-nél

 • 2014. január 24. péntek at 15:28
  Permalink

  Mit mond az insider team gyorselemzése? Örüljünk? Ne örüljünk? Változik valami? Számított eddig bármit is ki volt az elnök?

  Reply
 • Pingback: Hírelemzés: új elnök a NIH élén | Insider Blogzin

 • 2014. január 28. kedd at 13:36
  Permalink

  Nem vitás, hogy ez egy igen jó hír.

  Spaller Endre szociológusi végzettsége, valamint az elmúlt négy év során a parlament “innovációs bizottságában” felmutatott képviselői aktivitása ismeretében bízvást állíthatjuk, hogy a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöki posztját egy olyan személy fogja betölteni, aki az innováció területén elismert nemzetközi szaktekintélynek, sőt, az e területen szerzett hatalmas gyakorlati tapasztalata révén a magyar innováció valóságos veteránjának számít.

  Mindezek alapján biztosak lehetünk abban, hogy a hivatalos események kapcsán Spaller Endre akár több összefüggő mondatot is képes lesz elmondani az innovációról.

  Mondd, kívánhatsz-e többet, jobbat, mást?
  (copyright: A dzsungel könyve)

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .