Blogzine

Hálózatba kötött autók

Felhőbe vonulhatnak járműveink is?

Az Ericsson és az AT&T megállapodást kötöttek az Ericsson Connected Vehicle Cloud megoldás által működtetett termékek és alkalmazások csatlakoztathatóságának javítására. A megállapodás jobb felhasználói élményt biztosít és előmozdítja a gépjármű számítási felhő fejlődését azáltal, hogy egyszerűbbé teszi a gépjárműben található technológiák csatlakoztatását, valamint új utat teremt a következő generációs fogyasztói élmény felé.

„Azért hoztuk létre az AT&T Drive platformot, hogy a gépkocsigyártók rendelkezésére bocsássuk az iparág legkiválóbb termékeit, innovatív megoldásokat, termékeket kínálva. Az Ericsson fontos szereplő ebben a szolgáltatási platformban” – mondta el Chris Penrose, az AT&T Mobility vezető alelnöke. „Az Ericsson jármű számítási felhő megoldása a csatlakoztatott járműtermékekben és alkalmazásokban rejlő valós potenciált használja ki.”

cloudA Connected Vehicle Cloud megoldás az Ericsson Service Enablement Platform termékére épül, és a gépkocsivezetők és az utasok számára közvetlenül a gépkocsi központi képernyőjén elérhető alkalmazásokat kínál. A fogyasztói szolgáltatásokra vonatkozó példa többek között a járművek szervizelését szükségessé tevő problémák érzékelésének képessége, a szervizidőpontok automatikus lefoglalása, a járművön belüli Wi-Fi-re való csatlakozás és igény szerinti információs és szórakoztató szolgáltatások.

A Connected Vehicle Cloud az Ericsson M2M szolgáltatási képességeit és OSS/BSS termékválasztékát használja, és a szabványos számítási felhő infrastruktúrákon alkalmazható. Egyszerűen integrálható a CRM és szolgáltatáskezelő rendszerekben és hatékonyan működtethető az Ericsson Managed Services (Ericsson menedzselt szolgáltatások) segítségével.

Az Ericsson jelentős szerepet játszik a rendszerintegráció és a menedzselt szolgáltatások nyújtása terén, a gyorsan fejlődő celluláris iparágban szerzett tapasztalatait más iparágak hasonló IKT-kihívásaira alkalmazza. Az Ericsson közlekedési és gépjárműipari kínálata részeként a Connected Vehicle Cloud megoldás a globális gépjárműipar jelenlegi és jövőbeni igényeit célozza meg a csatlakoztatott gépkocsi-szolgáltatások bővíthetősége, biztonsága és rugalmassága terén.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük