Bréking: Indextools, Cryo és most az IND

Globális szereplőként folytatja az IND Group. A Mysis Digital Channels divíziójává válik a magyar sikervállalat. A cégvezető, Vinnai Balázs eddig is ismert üzleti angyal volt. A vételár értesüléseink szerint 20 milliárd forint körüli, vagy a feletti (!) lehet, de jó részben az IND jövőbeli teljesítményéhez lehet kötve.

A core-banki rendszerek vezető gyártója a Misys felvásárolja az innovatív frontend technológiájáról ismert magyar hátterű IND Groupot, amely a globális pénzügyi technológiai vállalat Digital Channels divíziójává válik.

A Misys világszerte ismert és elismert szereplője a pénzügyi technológiaiparnak. A 120 országban jelenlévő, közel 2000 ügyféllel rendelkező szoftvercég (erről a részleteket lásd külön) a változó fogyasztói igényeket felismerve döntött úgy, hogy a jövőben az IND Group digitális banki termékeivel és innovatív megoldásaival erősíti portfólióját. A magyar hátterű, termékeivel sorozatosan innovációs díjakat elnyerő IND Group részvények 100 százalékának felvásárlásáról 2014. február 10-én írták alá a szerződést.

ind

A két vállalat között 2013 tavaszától már partneri kapcsolat van, a Mysis a világ számos részén sikerrel értékesíti az IND Group banki front-end megoldásait (Misys BankFusion Digital Channels néven). A felvásárlással a Misys több évtizedes core-banking tudása, tapasztalata és kiterjedt ügyfélköre ezt követően az IND Group innovatív, többszörösen díjnyertes megoldásaival, és a végfelhasználók igényeinek mély ismeretével bővül. A Misys így a globális piacon egyedülállóan széleskörű (end-to-end) retail banki megoldást tud kínálni.

vinnai_IND
Vinnai Balázs

 

Az 1997-ben alapított, a 2013-as esztendőt 5 milliárd forintot meghaladó árbevétellel záró IND Group egyedisége leginkább abban rejlik, hogy nem a banki elvárásoknak próbál megfelelni, hanem az ügyfelek használati szokásaiból kiindulva jut el a végső megoldásig. Ezáltal a bankok is jobban megismerhetik az ügyfeleket, és személyre szabott szolgáltatásaikkal segítik őket pénzügyeik intézése során. A digitális banki megoldások amellett, hogy optimalizálják a csatornaköltségeket, jobb felhasználói élményt biztosítanak, ami nemcsak az ügyfélmegtartás egyre fontosabb követelménye, hanem a sikeres online értékesítés alapja is.

 

„Ez mind az ügyfeleink mind pedig a két cég számára egyaránt egy hihetetlenül izgalmas lépés” – nyilatkozta Nadeem Syed, a Misys ügyvezető igazgatója. „A digitális bankolás piaca napjainkban fénykorát éli. Több mint fél milliárd ember már jelenleg is használ mobil eszközöket pénzügyei intézésére, és ez a szám a következő négy évben meg fog duplázódni. Az IND Grouppal kötött megállapodás erősíti digitális bankolási szolgáltatásainkat, mivel világszínvonalú és ügyfélközpontú megoldásokat hoz a Misys szolgáltatási körébe. Az akvizíció révén erősíteni tudjuk globális piacvezető pozíciónkat.”

 

„A víziónk mindig is az volt, hogy segítsünk az embereknek jobban megérteni és menedzselni mindennapi pénzügyeiket. A fogyasztók kényelmet, egyszerűséget keresnek, ugyanakkor óvatosak, amikor a pénzükről döntenek. Nekünk az a dolgunk, hogy a bankokat olyan eszközökkel vértezzük fel, melyek segítségével bárki számára élmény lesz pénzügyeik intézése. A Misys keretein belül még jobban fel tudjuk gyorsítani digitális megoldásaink fejlesztését, és így az egész világ számára frusztráció-mentessé tehetjük a bankolást.” – nyilatkozta Vinnai Balázs, az IND Group ügyvezetője, aki a jövőben a Digital Channels üzletágat vezeti majd a Misys–on belül.

 

A Misys további befektetéseket tervez a jövőben a fejlesztési kapacitások terén és szélesíteni szeretné hálózatát is, hogy még több országban váljanak elérhetővé megoldásai. Az IND Group innovációs képességét felhasználva a Misys minden létező banki csatornán átívelő, úgynevezett „omnichannel” megközelítést nyújt pénzintézeti ügyfeleinek. Ez nagyban hozzásegíti a bankokat ahhoz, hogy megértsék az ügyfeleik igényeit, célzott és releváns ajánlatokat nyújtsanak számukra, és ezáltal növeljék bevételeiket.

 

Mi fán terem a Misys?

 

A Misys londoni székhelyű, nemzetközi szoftvergyártó cég, melyet 1979-ben alapítottak az Egyesült Királyságban. Több mint 30 év munkája után a Misys ma már egyike a világ vezető banki és pénzügyi szoftvermegoldásokat gyártó cégeinek. Termékportfóliója minden riválisánál szélesebb, hiszen egyszerre kínál banki, pénz- és tőkepiaci, kereskedelmi, vállalati kockázatkezelő, illetve befektetési menedzsmentet érintő megoldásokat.

 

A vállalat jelenleg 4500 munkatárssal 50 országban dolgozik, több mint száz partner segítségével. Világszerte összesen 1900 ügyfél 120 országban használja a vállalat szoftvereit. A Misys célja, hogy összes vetélytársát megelőzve kínáljon olyan innovatív szolgáltatásokat, melyek újra és újra felkeltik a vevők érdeklődését. A világ 50 legjelentősebb pénzintézetéből 47 a Misys ügyfelének számít és a vállalat több mint 80 befektetési társaságot szolgál ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .