Hazai pálya

Spíler vagy Stíler?! Szabadon.. izé

Mi az ‘sten történt? A Facen miért hív meg Kolosi Péter (= RTL mogul) egy új start-up oldalára?! Mi történt a média legkillerebb emírjével? Ez kb. olyan, mintha Gattyán „Docler” Gyuri meghívna egy killer webkamerás party*-ra… Spíler vagy Stíler! (*sajna ilyen régen nem volt, legutóbb csak egy halloween party sikeredett, röpke 4 éve… jaj) 

Nos gyorsan be-LIKE-olom az ajánlott oldalt és odaszörfözök. Mert a kíváncsiság nagy úr. Pláne, ha a média legbefolyásosabb content ura hív meg. És igazából mibe botlok? Hát egy igazán tipikus start-up-ba. És a legszimpibb, amin elkezdek melléjük állni, ahogy magukról írnak:

Képernyőfotó 2014-12-15 - 0.50.29

 

És ebből felsejlik nekem valami. Amit egész este nem találtam meg a magyar start-up világban. Amikor körbenéztem mi történt itthon és ki írt nekem, milyen bejelentésről.

tumblr_mnzm053lJy1rqvqz7o1_500

 

Nos ez a stílus. Mert ahogy nézem, itt ez lesz a cél és eszköz. A mi világunkban (= start-up)  pedig a stílus nagy hiány. Mert egy start-up vagy ipari, vagy technológiai, vagy geek – de legkevésbé stílusos. Izé.

tumblr_nf80geISRo1qbffd3o1_400

Szóval elkezdtem szimpatizálni ezerrel, és az az igazság, hogy megfogtak ezzel a mondattal is, naná. Mert rohadtul utálok bevásárolni:

Képernyőfotó 2014-12-15 - 0.55.24

Végülis nekem erre hiper nagy szükségem van, mert start-up-okat támogatok, és mégsem vagyok stílusos – max. néha hülyének, morbidnak, barbárnak néznek. Jaj. Sajnálom. Könyörgöm segítsen valaki!

tumblr_ng1zm6CkBF1qz7lxdo1_1280

Sok pragmatikus haverom van, akik rendszeresen mondják nekem, Csaba Te nagyon „vízioner” vagy és a erre „itthon-nincsen-szükség”.  Mert a vízionerek elvéreznek bármilyen karrierista (vagy csúnyábban is illethetném…) környezetében.

secretary

Kérem, nem félreérteni (szokás szerint). Mert a Stíler sztori szerintem igenis szerethető és nagyon klassz! El kell indítani az ilyen dolgokat. Mert stílerekre szükség van. És néha szeressük a vízionereket is…

tumblr_mvz9n9TzDG1s4t2mao1_500

hajrá Stíler!

Megosztás

One thought on “Spíler vagy Stíler?! Szabadon.. izé

  • István

    Hali, De mi a weboldal címe?

Comments are closed.