Blogzine

Startupok mennek a londoni EMEA CTO Summitra

A Morgan Stanley jóvoltából magyar start-up cégek mutatkozhatnak be a londoni EMEA CTO Summiton február 20-án.

Három magyar start-up cég, az Arenim Technologies, a Be-Novative és a Tresorit mutatkozhat be a Morgan Stanley által szervezet londoni EMEA CTO Summiton. A vállalkozásokat kilenc start-up cég közül választották ki a Morgan Stanley szakértői a Budapesten megtartott Tech Start Up Day című rendezvényen.

Először rendezte meg január 30-án Budapesten a Tech Start Up Day című rendezvényét a Morgan Stanley. Az eseményen 9 technológiai start-up cég kapott lehetőséget a régióból, hogy a főként a Morgan Stanley szakembereiből álló közönség előtt bemutassa tevékenységét. A kapcsolatépítés és szakmai tapasztalatszerzés mellett a vállalkozások számára komoly funkciója volt a prezentációknak, hiszen a három legjobbnak ítélt vállalkozás a Morgan Stanley jóvoltából részt vehet a londoni EMEA CTO Summit című rendezvényen 2014. február 20-án.

A Morgan Stanley szervezésében megrendezésre kerülő EMEA CTO Summit az iparág fontos eseménye, ahol a technológia start-up szféra szereplői vezető technológiai vállalatok, köztük a Morgan Stanley szakembereivel, menedzsmentjével és potenciális befektetőkkel találkozhatnak. A londoni találkozó az immáron 13. alkalommal a kalifornia Palo Alto-ban megrendezett CTO Summit and Tech Week európai testvérrendezvénye. A Tech Week története során több száz cég mutatkozhatott be olyan vezető cégek képviselői előtt, mint a Google, a ClearCube, a Cisco vagy a VMware.

 

A budapesti Tech Startup Day-en Evangelos Kotsovinos, a vállalati infrastruktúra részleg EMEA technológiai igazgatója megnyitójában áttekintést adott a Morgan Stanley alkalmazásairól, infrastruktúrájának fejlettségéről, valamint cég start-upok támogatásában nyújtott szerepéről, illetve a régió technológiai vállalkozásainak támogatásáról. A megnyitót követően egy panelbeszélgetésre is sor került, amelyen a Morgan Stanley régiós IT vezetői is részt vettek. A panelbeszélgetésen a résztvevők megvitatták, hogy milyen technológiai kihívásokkal találkozhatnak a vállalkozások, hogy hogyan támogatja a Morgan Stanley a technológiai innovációt, illetve milyen kihívásokkal szembesülnek a nagyvállalatoknak szolgáltatásokat kínáló start-upok.

 

A Morgan Stanley budapesti irodájában is erős IT-csapattal találkozhatunk, akik fontos és innovatív technológiai megoldásokkal támogatják napi szinten a globális vállalatot. Az iroda büszke az itt megvalósított projektekre, azok hatására, és támogatja a munkatársakat is hogy nyitott, sokszínű környezetben tanulhassanak, fejleszthessék tudásukat.

 

„Morgan Stanley sikereihez mindig komolyan hozzájárultak a technológiai fejlesztések, tudjuk mennyire fontosak a piacon megjelenő új, innovatív megoldások, ezért támogatjuk a fiatal vállalatokat felajánlva nekik segítségünket, szakértelmünket, hogy tovább növekedjenek és erősödjenek. Örülünk, hogy találkozhattunk a Budapesten bemutatkozó kilenc start-uppal amelyek közül nehéz volt kiválasztani azt a hármat, akiket meghívhatunk a londoni Summitra” – mondta Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A szakmai zsűri által kiválasztott három cég az Arenim Technologies, a Be-Novative és a Tresorit már nem teljesen ismeretlen a magyar szakmai közönség előtt, hiszen több rangos elismerést is kaptak az elmúlt években, ám a londoni Summit egy újabb fontos mérföldkő lehet a vállalkozások történetében. Az Arenim Technologies az általa kifejlesztett CryptTalk hazai fejlesztésű, egyedülálló hívás- és kommunikáció-titkosítási megoldásáról ismert. A Tresorit felhő alapú tárhelyre feltöltött kliensoldali titkosítási rendszerével szerzett hírnevet. A Be-Novative pedig egy olyan rendszert épített fel, amely egy intelligens, intuitív kezelőfelületen keresztül segíti a cégeket, hogy közösen dolgozzanak ki, majd értékeljenek ötleteket.

 

„A londoni CTO Summiton való részvétel legfőbb értéke számunkra, hogy olyan szakmai elitközönségnek tudjuk bemutatni a speciális titkosítási technológiánkat, melynek tagjai maguk is élesben, itthon nem elérhető méretekben használnak ilyen rendszereket. Az ilyen eseményekből származó visszajelzések rendkívül értékesek, és hálásak vagyunk, hogy a Morgan Stanley lehetővé teszi ezt számunkra” – mondta Megyeri Attila, az Arenim Technologies egyik társalapítója és műszaki vezérigazgatója. „Az idei londoni CTO Summit ráadásul egyik kiemelten fontos témaköre az IT-biztonság, ez pedig teljesen a mi profilunkba vág, sokat remélünk tőle a megoldásunk és a cég továbbfejlesztésével kapcsolatban” – tette hozzá Megyeri Attila.

 

„Fontosnak tartjuk az EMEO CTO Summitot és a hasonló megmérettetéseket.  A londoni eseményre úgy készülünk, hogy izgalmas új projektekkel és inspiráló emberekkel ismerkedhetünk meg. Nyitottak vagyunk potenciális együttműködések kialakítására hasonló fejlődési szakaszban levő start upokkal, illetve a következő befektetési kör szempontjából is komoly reményeket fűzünk a rendezvényhez” – mondta Lám István, a Tresorit alapító ügyvezetője.

Megosztás