Blogzine

HD-ben a téli olimipia

Az Ericsson segítségével közvetíti az NBC a Szocsi téli olimpiai játékokat. Amerikában már az élő sport közvetítésben is elvárás a a nagy felbontás. Az NBC külön részlegeget hozott létre NBC Olympics néven, és komoly verseny van a piacon a boros árú technológiák között.

„A téli olimpia egy globális jelenség és az egyik legfontosabb sportesemény a világon, – mondta el Dr. Giles Wilson, az Ericsson TV-tömörítési technológiákkal foglalkozó üzleti egységének vezetője. – Az Ericsson nagy múltra tekint vissza a következő generációs tartalom-összegyűjtő, -feldolgozó és -továbbító szolgáltatások és megoldások terén. Büszkék vagyunk rá, hogy ismét létfontosságú szerepet játszhatunk abban, hogy az NBC Olympics az igazi olimpiai élményt a lehető legkiválóbb minőségben biztosítsa nézőinek.

sochi2

Az Ericsson technológiájának segítségével az NBC Olympics kiváló minőségű, megbízható HD-műsort biztosíthat nézők millióinak. Ma már nem is elég a tévéknek saját szakemberei bízni a közvetítéseket, a technológia szolgáltató saját mérnökei is támogatják őket, akik – amellett, hogy telepítik a berendezéseket és rendszereket – huszonnégy órás támogatást is nyújtanak majd az esemény minden helyszínén.

„Az olyan rendezvények, mint a téli olimpiai játékok kitörölhetetlen nyomot hagynak a sportrajongókban, nekünk pedig az a legfontosabb, hogy minden igényt kielégítő televíziós élményt nyújtsunk nézőinknek, – fejtette ki David Mazza, az NBC Olympics mérnöki feladatokért felelős vezető alelnöke. – Ezért elengedhetetlen, hogy ezt a kiemelt fontosságú tartalmat megbízhatóan és a lehető legjobb képminőségben szállítsuk a nézőinknek, ebben partnerünk ismét az Ericsson.”

Az Ericsson 20 éve piacvezető a fejlett videótömörítési technológiák terén. Az NBC Olympics 2006 óta az Ericsson kódolási megoldásait használta az NBC Olympics a 2012-es londoni olimpia, a 2010-es vancouveri téli olimpia, a 2008-as pekingi olimpia és a 2006-os torinói téli olimpia alatt is.

Megosztás