200 ezer dollárt tett az X-Ventures az eMMUNITY-be

 Újabb biotechnológiai befektetésről hozott döntést a Jeremie nyertes X-Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., az alap a daganatos betegségek kezelését innovatív módon megközelítő, magyar, amerikai, olasz kutatók és üzletemberek által alapított eMMUNITY Kft.-ben szerzett tulajdonrészt. Ez az alap 11-ik befektetése.

 

Az X-Ventures eddig 10 befektetést hajtott végre, az Alap 2010. tavaszi megalakulása óta az eMMUNITY Kft. a 11. a sorban.

„A világ számos kutatólaborjában próbáltak már rákellenes vakcinákat fejleszteni, de a kísérletek javarésze mindezidáig nem hozott áttörő eredményt; leginkább amiatt, hogy a rákellenes vakcinák kiváltotta immunválasz betegenként eltér” – nyilatkozta dr. Piros Elemér, az eMMUNITY alapítója és ügyvezető igazgatója. – „Az általunk kifejlesztett technológiával azonban lehetőség nyílik a beteg saját immunrendszerére szabott rákellenes vakcina létrehozására. Ezen kívül azt is pontosan meg lehet határozni, hogy a beteg számára a mások által már kifejlesztett készítmények közül melyik az, amelyik a legnagyobb eséllyel képes a betegségét gyógyítani.”

Az eMMUNITY által végzett kutatások fókuszában ugyanis nem egy konkrét szervből kiinduló rák (pl. emlőrák, vastagbélrák) áll, hanem a daganatok speciális, úgynevezett antigén szerkezete. A daganatsejtek a felszínükön olyan kisebb fehérjéket hordoznak, amelyek lehetővé teszik, hogy a szervezet immunrendszere a rosszindulatú sejteket felismerje, és még azelőtt elpusztítsa, mielőtt azok megnőnének, vagy áttétet képeznének. Ez a meglátás segíti megvalósítani a személyre szabott orvoslás lehetőségét.

„Az eMMUNITY által kifejlesztett tudás jelentős potenciált hordoz. A verseny ezen a területen óriási, de bízunk benne, hogy a kutatás eredményei megkülönböztetik a céget a konkurensektől” – indokolta a befektetési döntést dr. Nyíri Viktor, az X-Ventures befektetési partnere.

Dr. Nyíri Viktor hozzátette, hogy az X-Ventures kettőszázezer dolláros magvető befektetése a társaság kutatásait, valamint a csapat következő körös tőkebefektetésre való felkészítését finanszírozza. A tulajdonosok célja, hogy az eMMUNITY-t még 2014-ben alkalmassá tegyék egy újabb tőkebevonásra, ami már a társaság szolgáltatásának piacra vitelét szolgálja. Ennek érdekében jelenleg is több amerikai befektetési alappal tárgyalnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .