Blogzine

Szerdán Jön a Venture Capital Summit

Konferencia a kockázati tőkepiacról: elmélet és gyakorlat egy helyen. Nyereség, hatékonyság, fejlesztés: a pénzpiac vezető szakemberei mutatnak utat a hazai start-upoknak. Blogunk az esemény médiapartnere.

Március a lendület hava – nem csak a természetben, de pénzpiacon is. Ennek szellemében kerül sor március 19-én a pénzpiac idei egyik első és egyben legjelentősebb szakmai rendezvényére, a Venture Capital Summitra, amely a hazai kockázati tőkepiac keresleti és kínálati oldala számára kíván újabb lendületet adni a legújabb piaci tapasztalatok és taktikák bemutatásával. A magas szintű szakmai előadások mellett a program egyik különlegessége a Term Sheet Battle, amely során a résztvevők élőben követhetnek végig egy befektetői tárgyalást.

A szakma tavaszi csúcskonferenciájának résztvevői az ágazat vezetőivel vitathatják meg a legfrissebb stratégiákat, ismerhetik meg a legoptimálisabb megoldásokat és bővíthetik piaci kapcsolatrendszerüket. A venture capital szakmát megszólító találkozó mindazokhoz a startupokhoz, banki, befektetési felsővezetőkhöz, ügyvédi és tanácsadói réteghez szól, akik  naprakész információk birtokában kívánják optimalizálni cégük és ügyfeleik működését.

A stratup cégek számára ez egyik legnagyobb kihívás annak a szakmai rutinnak a megszerzése, amellyel eredményesen képviselhetik szakmai és pénzügyi érdekeit a befektetői körökben. E rutin megszerzését segíti elő az úgynevezett Term Sheet Battle program, amelynek keretében a színpadon előben folytatnak le egy befektetői tárgyalást, a valós tárgyalásokhoz hasonló körülmények között ügyvédek és venture capital befektetők részvételével.

A több mint 15 előadást felülelő program a startupok finanszírozásával kapcsolatos kérdések széles körét fedi le. Professzor Dr. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára nyitóelőadásában az állami szerepvállalásról, ezen belül a múlt ősszel létrehozott BudapestHUB munkacsoport tevékenységéről ad áttekintést, amelynek célja egy versenyképes hazai startup környezet kialakítása. Dr. Oszkó Péter, a Portfolion Zrt. vezérigazgatója a hazai hazai kockázatitőke infrastuktúra kiépítésének lehetőségeit veszi számba, kitérve a hazai kínálatélinkítő politika lehetséges hatásaita. Dr. Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkebefektetési Alap képviseletében a kisvállalkozások tőkefinanszírozásának részleteibe avatja be az érdeklődőket.

A nap folyamán több kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül, amelyek keretében többek között a hazai magántőke szerepvállalása, a hazai startupok felkészültsége, a befektetések időzítési szempontjai és a különböző befektetési stratégiák kerülnek az asztalra.

A Venture Capital Summitnak (http://vc.ap.hu/) március 19-én a MOM park mellett található Larus Rendezvényközpont ad otthont.

További információ:

Rendezvény:

Molnár Rita – konferenciaigazgató

rita.molnar@ap.hu

Megosztás