Blogzine

Telekom innovációs pályázat

A Telekom 2014-ben is keresi a legkiemelkedőbb hazai ötleteket a tavaly már rendkívül sikeresnek bizonyult nemzetközi innovációs versenye, a „Telekom Innovation Contest” keretében. Április 11-ig várják a pályázatokat öt kategóriában.

A Magyar Telekom a Deutsche Telekommal együttműködve az idén is elindítja a nemzetközi Telekom Innovációs Versenyt. Kreatív diákok csapatai, startup ötletekkel rendelkező vállalkozók és újonnan alakult informatikai vállalkozások különböző kategóriákban pályázhatnak. A pályázatokat a www.telekom-innovation-contest.com weboldalon keresztül 2014. április 11-ig lehet feltölteni. A kettő vagy több főből álló csapatok öt kategóriában pályázhatnak ötleteikkel: felhő-alapú szolgáltatások, média és kommunikáció a jövőben, a tárgyak internete, kiber biztonság, intelligens energia és „Reality Data”.

A verseny fődíja  többek között potenciális befektetés akár 150.000 Euro összegig, részvételi lehetőség a DT nemzetközi startup akszelerációs programjaiban, hardver és szoftver csomagok, továbbá közvetlen konzultációs lehetőség a Deutsche Telekom Csoport döntéshozóival.

A magyar pályázatok előszűrését követően a legjobbnak talált ötletek kelnek versenyre egymással a magyarországi döntőben 2014. május 28-án, a Kitchen Budapestben, a Magyar Telekom innovációs és startup inkubációs laborjában. Közülük a legjobb vehet részt a nemzetközi „Champions Pitch” döntőben Krakkóban, 2014. június végén. A döntőbe jutott csapatok egy 4 napos intenzív képzésen vesznek részt, ahol szakértőktől tanulnak vállalkozás fejlesztésről, prezentációs készségekről, befektetői tárgyalási metodikákról, valamint betekintést kapnak a Deutsche Telekom kutatási projektjeibe. A felkészítő után kerül megrendezésre a nagy döntő, melynek nyertese a fenti díjakon kívül részt vesz a szeptember 6-án Berlinben tartandó,  „Long Night of Startups” rendezvényen, ahova több mint 6.000 meghívott vendéget várnak.

„A Telekom nagy hangsúly fektet az innovatív vállalkozások és megoldások felkutatására és felkarolására. Nemcsak a Magyar Telekom Csoporton belül, hanem partnerségi együttműködésben a piac más szereplőivel és kutatás-fejlesztési intézményekkel olyan fejlesztéseken dolgozunk, amelyek hozzájárulnak az újabb és újabb infokommunikációs  eszközök elterjesztéséhez és a jövő technológiáinak társadalmi tudatosításához. Ez a nemzetközi verseny kiváló lehetőség arra, hogy akár a legkiemelkedőbb magyar ötletek is reflektorfénybe kerüljenek, és eljuthassanak a piaci bevezetésig, amelyhez a Telekom szakértői támogatást és erőforrásokat nyújt” – mondta Pataki Róbert, a Magyar Telekom innovációért felelős vezérigazgató-helyettese.

A 2013-as Telekom Innovációs Versenyen négy kontinens 45 országából több mint 444 ötletet nyújtottak be. A döntőbe jutott nyolc országot képviselő 12 csapat közül 3 magyar volt,  de a döntőt végül a szlovák Excalibur nyerte mobil eszközökre fejlesztett autentikációs megoldásával. A magyar Cubilog és a német Codeatelier induló vállalkozások szerezték meg a második és harmadik helyet.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük