Blogzine

Ízletes startup siker

A Foodpanda/Hellofood online ételrendelő felület a Rocket Internet leggyorsabban növekvő vállalkozása.

A Foodpanda online ételrendelő felület 22 hónap alatt 40 országra terjesztette ki tevékenységét, ezzel az elmúlt évhez képest 100%-os növekedést ért el.  Több mint 22 000 partner éttermével a Foodpanda/Hellofood már az online ételrendelés nemzetközi piacvezetője.

A Foodpanda 2014 első két hónapjában többek közt Algériában, Azerbajdzsánban, Bulgáriában, Horvátországban, Libanonban, Szerbiában, Kazahsztánban és Ugandában vált elérhetővé, és idén még további országokkal bővül a lista. Csupán egy évvel a 2012-es májusi indulást követően, a vállalat már 20 országban működött. A berlini központú startup gyors fejlődésének köszönhetően az érintett országokban a Rocket Internet eddigi leggyorsabban terjeszkedő vállalkozásává nőtte ki magát.

FoodPanda_foto

“Nemzetközi vállalat vagyunk” mondta Ralf Wenzel, a Foodpanda nemzetközi ügyvezető igazgatója. “Hatalmas piaci előnyt jelent, hogy gyorsan eljutunk új piacokra. A felgyorsult növekedésünk a bizonyíték arra, hogy a modellünk működik, és így egyre több vásárlónk élvezheti az általunk nyújtott kényelmes szolgáltatást. Remek helyi csapataink vannak, és továbbra is keményen dolgozunk azon, hogy termékeinket még több országban elérhetővé tegyük – és persze izgatottan várjuk az új kihívásokat.”

A Foodpanda és társmárkája a Hellofood 48 millió USA dolláros kockázati tőkével indult, amelyet befektetők egy csoportja, többek közt az Investment AB Kinnevik és a Phenomen Ventures biztosított.

Megosztás