Breaking News: Radoop deal, újabb magyar startupot vettek meg

Radoop: Nemzetközi cég vásárolta fel a magyar big data startupot! 

·     A Radoopot, a vezető big data szoftver magyar fejlesztőjét felvásárolta a RapidMiner, a prediktív elemzés egyik globális piacvezető vállalata

·     A Radoop és a RapidMiner között régóta szoros partnerség áll fenn és erős technológiai összefonódás is kialakult

·     A Radoop alapjaira építve a felvásárló Magyarországra hozza teljes big data fejlesztési üzletágát

Radoop egy három évvel ezelőtt alakult magyar startup vállalkozás, inkubátora a hazai adatbányászati világ innovatív cége, a Dmlab volt. A hazai kutatókból és fejlesztőkből álló csapat olyan technológiai megoldást hozott létre, amely programozói háttértudás nélkül teszi lehetővé nagy mennyiségű adatok (big data) elemzését. A fejlesztést a kezdetektől nemzetközi szinten is jelentős figyelem övezte, így régóta szoros partnerséget tartottak fent a felvásárló RapidMiner-rel is.

radoop

A felvásárlásnak köszönhetően a Radoop-ból a RapidMiner nagy adat megoldásokkal foglalkozó részlegét alakítják majd ki. Ezzel a RapidMiner Magyarországra hozza teljes big data fejlesztési üzletágát. A fejlesztés mellett tanácsadással is foglalkozó divízió élére a Radoop eddigi vezetője, Prekopcsák Zoltán kerül. A teljes üzletág magyar szakemberekre épül majd, a RapidMiner minden Radoop alkalmazottat megtart, és további befektetési köröket tervez annak érdekében, hogy az újonnan alakított részleg globális bővülését felgyorsítsa.

„A felvásárlás több szempontból is jelentősnek nevezhető. Egyrészt nemzetközi szinten is ez az egyik első big data technológiai akvizíció. Ez pedig azt bizonyítja, hogy a nagy mennyiségű adatok feldolgozására szakosodott startupok mára megfelelő fejlettségi szintre értek. Másrészt hazai viszonylatban említésre méltó, hogy a Radoop külső befektető nélkül, belső erőforrásokra és tanácsadási projektekre támaszkodva ért el erre a szintre. A RapidMinerrel együtt a jövőben képesek leszünk tovább erősíteni jelenlétünket a nemzetközi big data technológiai piacon” – mondta Prekopcsák Zoltán, a Radoop ügyvezetője.

felvásárlás eredményeként olyan fontos partnerekre tett szert a RapidMiner, mint a két legnépszerűbb Hadoop platform fejlesztője: a Cloudera és a Hortonworks. Az ügyfélköre pedig 20 új vállalattal bővült, amelyek között megtalálható a Schneider Electric, a Prezi, a Ustream és a Fractal Analytics.

„A RapidMiner és a Radoop egyesülése egyedülálló lehetőséget biztosít számunkra: a fejlett elemzési megoldások és a Hadoop között fennálló szinergiával járó minden előnyt kihasználhatunk. A 38 000 vállalati bevezetés és a 250 000 aktív felhasználó is bizonyítja, hogy a RapidMiner fejlett elemzési platformját egyre több és több szervezet kezdi alkalmazni. A Radoop hozzáadásával a vállalkozások és informatikai szervezetek teljes mértékben kihasználhatják a világ egyik legátfogóbb prediktív elemzési programcsomagját egy olyan platformon, amely lényegesen olcsóbb a klasszikus nagyvállalati technológiáknál, többféle funkciót biztosít, emellett egyszerűen telepíthető és üzemeltethető” – mondta Ingo Mierswa, a RapidMiner társalapítója és vezérigazgatója.

„Mivel a fejlett elemzés a Hadoop egyik legtermékenyebb felhasználási területévé kezd válni, a Radoop teljes csapata örömmel fogadta, hogy csatlakozhat a RapidMiner globális szervezetéhez, és tovább erősítheti annak vezető szerepét a tágabb Hadoop-ökoszisztémában. Tökéletes helyzetbe kerültünk ahhoz, hogy felgyorsítsuk a Radoop big data technológiájának kibontakozását és elterjedését, hiszen a RapidMiner révén elérhetjük a világ legfontosabb piacait, köztük az Egyesült Államokat, valamint Európát és Ázsiát” – tette hozzá Prekopcsák Zoltán.

 

A Radoop-ról:

http://www.radoop.eu/

A Dmlab-ról:

http://dmlab.hu/rolunk/

A RapidMiner-ről:

www.rapidminer.com

A RapidMiner július 10-én, magyar idő szerint délután 4 órai kezdettel angol nyelvű webináriumot tart a Radoop felvásárlásról, és a vállalati Hadoop környezetek számára készült fejlett elemzési megoldások jövőjéről.

A webináriumra itt regisztrálhat:

http://go.rapidminer.com/l/32612/2014-06-11/ss45

Ingo Mierswa, a RapidMiner vezérigazgatójának üzenetét itt tekintheti meg:

http://www.rapidminer.com/rapidminer-acquires-radoop

A bejelentéssel kapcsolatos infografika elérhető itt:

http://www.rapidminer.com/hadoop-rapidminer-big-data-action/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .