Rákot is gyógyíthat a HYD

A deutériummegvonás lehet a rákterápia új iránya. Dr. Somlyai Gábor, a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. vezető kutatója több mint húsz éve foglalkozik a deutériummegvonás rákgyógyító és megelőző hatásaival.

Az eljárás szerepe a daganatos megbetegedések visszaszorításában: a Himalájában és más magashegységekben élők – a nagy tengerszint feletti magasság miatt – természetesen alacsony deutériumtartalmú környezetben, hosszabb ideig élnek, körükben a daganatos betegségek is ritkábban fordulnak elő. A legújabb tudományos eredmények szerint a szervezetben létezik egy természetes deutériumcsökkentő mechanizmus, amely egészséges sejtekben megfelelően működik, a rákos sejtekben viszont ez a funkció sérül. A csökkentett deutériumtartalmú víz fogyasztásával ez a folyamat támogatható, ezért egyre több érv szól a funkcionális biokémiai hatással bíró deutériummegvonásra épülő eljárás mellett, amelyet dr. Somlyai Gábor világelsőként, több mint húsz évvel ezelőtt kezdett el vizsgálni. A kutatásokhoz 9 éve csatlakozó Boros G. László professzor erről a témáról nyilatkozott a Hír TV Gyógyhír című műsora számára, ami július 27-én kerül adásba.

Artist?s impression of glycolaldehyde molecules

Dr. Somlyai Gábor, a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. vezető kutatója több mint húsz éve foglalkozik a deutériummegvonás rákgyógyító és megelőző hatásaival, az eljárás mára új nemzetközi daganatterápiás irányt képvisel. A kutatásokhoz 9 éve dr. Boros G. László, a Kalifornia Egyetem magyar származású professzora is csatlakozott, akit nemrégiben az Egyesült Államok Nyugati Parti Magyar Tudósklub elnökének választottak.

 

A két kutató áprilisban részt vett a világ legjelentősebb rákkongresszusán, San Diegó-ban, ahol bemutatták a közös kutatások eredményeit, melyek a daganatgyógyászat jövője szempontjából kiemelkedő jelentőségű adatokkal pontosítják azt a biokémiai mechanizmust, amelyen keresztül a deutériummegvonás daganatellenes hatása megvalósul. Somlyai dr. Svédország vezető orvostudományi intézetébe, a Karolinska Intézetbe is meghívást kapott, ahol a közelmúltban beszámolt tudományos eredményeiről.

 

Az amerikai rákkongresszuson ismertetett eredmények szerint a hasnyálmirigyrák esetében a várható túlélés hat és félszeresére – 6-ról 39 hónapra – nő a deutériummegvonás alkalmazásával. Kísérleteik szerint a csökkentett deutériumtartalmú víz (DDW) fogyasztásával számottevően csökkenthető a szervezet deutériumszintje. A fiziológiás deutériumcsökkentés a daganatmegelőzés új eszköze lehet, mellyel a visszaesés kockázata is jelentősen csökkenthető a kezelésekkel már daganatmentessé tett betegeknél. A módszer alkalmazásával visszaszorítható a rákos megbetegedések előfordulása, javíthatók a betegek életkilátásai annál a betegségcsoportnál, amely csupán hazánkban 33 000 ember halálát okozza évente.

 

A nemzetközi hírű és elismert biokémikus professzor szerint a deutérium megvonásának jelentős népegészségügyi következményei lennének elsősorban a rákbetegségek megelőzősének szempontjából, így kiegészítő terápiaként javasolja alkalmazását minden daganatgyógyítási folyamatban.„Ahány modellt eddig átnéztünk, minden esetben a deutériumcsökkentés – akár természetes, akár kísérleti módon – a rákbetegség terjedését gátolja. Egyre több érv szól ezen módszer mellett, hogy a humán daganatgyógyászatban is alkalmazható legyen, hiszen többek között komoly gyógyszertani és funkcionális biokémiai hatása van” – tette hozzá Boros professzor.

 

HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. (www.hyd.hu):

A HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. 1993 óta irányítja a deutériummegvonással kapcsolatos kutatásokat és gyógyszerfejlesztést. A rákkutatás területén aktív társaság küldetésének tekinti, hogy a nemzetközi elvárásoknak megfelelően humán daganatellenes gyógyszert törzskönyveztessen a terápiás célú deutériumcsökkentés elvén. A cég másik fejlesztése az azonos elven működő Vetera-DDW-25® daganatellenes állatgyógyászati készítmény, amelyet az állatgyógyászatban már 15. éve alkalmaznak.

A cég vezetője és vezető kutatója a nemzetközi tudományos és orvosi szakfolyóiratokban rendszeresen publikáló dr. Somlyai Gábor, aki a világon elsőként ismerte fel és vizsgálta a természetben található deutérium biológiai szerepét, élettani jelentőségét. Alapkutatásokkal, állatkísérletekkel és humán klinikai vizsgálatokkal bizonyította a deutériummegvonás jótékony hatását a daganatos sejtek szaporodásának gátlásában, a daganatok növekedésének megállításában és visszafordításában. A csökkentett deutériumtartalmú készítmények a világ több mint 50 országába jutottak el eddig, a magyar biológus kutatásai nyomán sikerrel folynak kutatások például az Amerikai Egyesült Államokban, Japánban, Oroszországban, Kínában, Romániában és Iránban is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .