Blogzine

Indul a Szabadfogású Számítógép verseny

Ismét lehet nevezni a <19 Szabadfogású Számítógép versenyre!

Idén tizenkettedik alkalommal hirdeti meg a <19 Szabadfogású Számítógép verseny pályázatát a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány.  A versenyen 19 év alatti fiatalok vehetnek részt egyénileg vagy csoportban határon innen és túl. Nevezni lehet bármivel, ami számítógéppel készül: legyen az rajz, animáció, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver, illetve bármilyen egyéb informatikai megoldás.

A nevezési határidő 2014. október 7-én kedd éjfélkor jár le.

 

A C³ 1996-os megalakulása óta művészeti, tudományos, kommunikációs, kulturális programok fejlesztésével és megvalósításával, a digitális kultúra terjesztésével foglalkozik; valamint különböző szintű oktatási projektek kezdeményezésével járul hozzá az információs társadalommal kapcsolatos új ismeretek terjesztéséhez.

 

Spaller Endre a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke (képünkön középen áll)  kiemelte: „A Hivatal felkarol és ösztönöz minden olyan kezdeményezést, amely újítások bevezetésére sarkalja a fiatal generációt. Örömünkre szolgál, hogy a verseny szakmai partnereként benne lehetünk a zsűrizés folyamatában és elsők között láthatjuk a megújuló és forradalmasító ötleteket.”

C3-5

 

Szente-Varga Bálint az Időkép alapítója, egykori versenyző és a 2014-es zsűri tagja visszaemlékezett arra, hogy 2003-ban a verseny fontos visszajelzést adott, hogy az Időkép projektet folytatniuk kell. Így válhatott a gimnazisták hobbyjából indított kezdeményezés mára Magyarország vezető meteorológiai portáljává.

 

Michael Zwecker, a LogMeIn munkatársa kiemelte, hogy cégük fiatalok számítástechnikai és matematikai oktatására irányuló támogatásának egyik fontos példája a C3 Szabadfogású számítógép versenye, mely a fiatalokat az alternatív eszköz használatra ösztönzi.  Vállalatuk célja a támogatásokkal a jövő munkaerőpiacának erősítése és Magyarország szellemi tőkéjének építése mellett az elveszett tehetségek felkarolása.

 

A <19 Szabadfogású Számítógép verseny nem egy hagyományos tanulmányi verseny. Itt a tárgyi tudásnál többet ér a kreativitás, az újító, szokatlan gondolatok.  A versennyel ösztönözni szeretnénk a 19 év alatti fiatalokat ötleteik megvalósítására és problémafelvetéseik megoldására a telematikus média meghatározott fejlesztési irányvonalai és a szokásos használati módokkal szembeni alternatívák létrehozására. A pályaműveket szakértőkből álló zsűri bírálja el, amely figyelembe veszi az életkort is, így az egészen fiatal alkotók munkáira is számítunk. (Eddigi legfiatalabb versenyzőnk 4 éves volt).

 

A nyertes alkotásokat a budapesti Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központban 2014. november 22. és 30. között kiállítás keretében mutatjuk be. Támogatóinknak köszönhetően a verseny legjobbjai számos díjat kapnak, lesz például ösztöndíj, notebook, netbook, mobiltelefon, GoPro kamera és tartozékai. Nyerteseink további együttműködésre és támogatásra számíthatnak a C3 Alapítvány részéről külföldi társrendezvényeinken való bemutatkozás, tanulmányút, nemzetközi workshopokon való részvétel formájában.

 

A tizenkettedik <19 Szabadfogású Számítógép versennyel kapcsolatos további információ megtalálható a verseny honlapján: http://verseny.c3.hu/2014

Megosztás