Blogzine

Itt vannak a magyar Bluetooth zárak

Budapesten mutatta be okos kaputechnikai kiegészítőjét és indításgátló termékét az iBlue. A Bluetooth Smart technológián alapuló megoldásokat fejlesztő cég rövid időn belül a gyorsan növekvő okos otthon piaci szegmens meghatározó szereplője kíván lenni.

Okostelefonnal vezérelhető autó biztonságtechnikai és a kaputechnikában használatos hagyományos távirányítók kiváltására hivatott két új terméket mutatott be a svájci központtal és magyarországi gyártási helyszínnel dolgozó okos otthon termékeket fejlesztő iBlue.

Smart_Gate_2

Az iBlue Smart Gate és az iBlue Immobilizer a bankkártyáknál használt, 128 bit erősségű titkosítási eljárást alkalmazza a mobilkészülékek és az iBlue eszközök közötti kommunikáció titkosítására. A Smart Gate-be integrált, az Apple által kifejlesztett iBeacon  technológiának köszönhetően a kapu megközelítésekor automatikusan felugró értesítés segíti az applikáció kényelmesebb és egyszerűbb kezelését. A termékekhez ingyenesen letölthető applikációk (iBlue Smart Key, iBlue Immobilizer) mind a három nagy mobil platformra – iOS, Android és Windows Phone – elérhetők. A közeljövőben az iBlue termékek a folyamatosan teret nyerő viselhető okoseszközökről is vezérelhetőek lesznek.

 

iBlue Smart Gate

Az iBlue Smart Gate felhasználási köre rendkívül széles. Lényegében az összes elektronikus vezérlésű kaputechnikai eszközbe könnyen integrálható, mint például mágneszáras ajtók, automata ajtók, garázskapuk, ipari kapuk, sorompók, liftvezérlések, illetve minden kaputechnikai rendszerbe, ami hagyományos távirányítással működik.

 

iBlue Immobilizer

A járművek védelmére kifejlesztett eszköz egyik fontos tulajdonsága, hogy semmilyen külső nyom nem utal a jelenlétére. Nincs szükség antenna, visszajelző led, vagy a PIN kód beütésére alkalmas billentyűzet beszerelésére. A teljesen fekete dizájn és az egyforma fekete vezetékek pedig nehezen felfedezhetővé teszik az eszközt. Az indításgátló beépítése könnyen elvégezhető, két tetszőleges, a motor indításához szükséges egység áramkörét kell a készülékkel megszakítani.

Immobilizer_2

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük