Milyen lehet a szabadulós játékok és a programozás ötvözete?

A Nokia Code Jam néven programozó versenyt hirdet a fiatal tehetségek megtalálására – már csak pár nap van hátra a jelentkezésre!

A Nokia Networks az elmúlt években több alkalommal is bővítette budapesti kutatás-fejlesztési központját, amely eredményeképpen napjainkban már közel 1400 szoftvermérnök dolgozik a mobilhálózatok fejlesztésén a magyarországi irodában. A legtehetségesebb fiatal programozók megtalálása érdekében egy innovatív verseny indul Nokia Code Jam néven.

A Java és C++ programozási nyelvek ismeretének felmérését a sajátos magyar szórakozási forma, a szabadulós játékok világával ötvözi a Nokia Code Jam programozói verseny. A résztvevőknek programozói feladatok megoldásával kell virtuális szobákból kiszabadulni, miközben megismerhetik a Nokia történetét is.

A Nokia Code Jam versenyen 3 fős csapatok vehetnek részt, egyetemisták, főiskolások és már végzett programozók is. A csapatok jelentkezéseit 2015. április 14-ig fogadjuk a verseny weboldalán, a www.topmernok.hu-n. A legjobb 33 csapat élő 24 órás döntőn vesz részt, ahol a helyszínen megismert feladatokban mérkőznek meg egymással. A tét komoly: a győztes csapat fődíjként 1 millió Ft-ot nyer, valamint elutazhat a Nokia Networks egyik európai K+F központjába.

„A Nokia Networks a világ legfejlettebb mobilhálózatait kínálja. Olyan élvezetes, játékos fejlesztői kihívást szeretnénk nyújtani, amely jól tükrözi a Nokia Networks vezető szerepét, valamint elkötelezettségét a minőség és innováció iránti – foglalta össze a Code Jam célját Mihálka Gergely, a versenyt meghirdető budapesti technológiai központ vezetője.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .