240 millió a Real Balance Californiának az X-Ventures-től

Új befektetés a Jeremie 1-es X-Ventures Alphában: sikeresen zárult az X-Ventures Alpha újabb tranzakciója, amely során az Alap 240 millió forint kihelyezéséről döntött a Real Balance California Zrt. –be. Ezzel együtt 10-re nőtt a Jeremie 1-es Alap aktív befektetések száma.

 Az X-Ventures Alpha kockázati tőkealap kezelő Zrt. több lépcsőben, 240 milliós befektetést vállalt a táplálék kiegészítő piacon.

A Real Balance California Zrt. idén ősszel tervezi magyarországi piacra lépését, azzal a céllal, hogy egy olyan újfajta étrend-kiegészítő családot hozzon létre, amellyel mindenki az ízlésének, életkorának és életvitelének megfelelő étrend-kiegészítőhöz juthat.

rbcalif-1

A Real Balance California Zrt. által kidolgozott termék hazai know-how és egy amerikai koncepció „házasításából” jött létre, nemzetközi termékfejlesztői és értékesítői csapat együttműködéséből. A tulajdonosok és a befektetők a magyar és európai mellett elsődleges célpiacnak tekintik az amerikait is.

„Jelenleg a termékfejlesztés utolsó szakasza zajlik, a receptúrák optimalizálása, az értékesítés előkészítése, valamint az értékesítési partnerek toborzása. Erős értékesítési központot szeretnénk létrehozni Magyarországon, ahonnan a külföldi piacokra való terjeszkedést is koordinálnánk.” – foglalta össze Szani János, a Real Balance California Zrt. vezérigazgatója.

„Az étrendkiegészítők piaca továbbra is érdekes, komoly növekedési lehetőséget látunk benne. A Real Balance Californiát a menedzsment csapat tapasztalata, magyarországi fejlesztői háttér és az amerikai üzleti koncepció együttese tette vonzóvá számunkra. – tette hozzá Zsembery Levente, az X-Ventures Alpha Zrt. vezérigazgatója.

***

Az X-Ventures az NV Csoport kockázati tőkebefektetésekkel foglalkozó üzletága, amely két alapkezelő, a 2008-ban alakult X-Ventures Alpha Zrt. – korábbi nevén Biggeorge’s-NV Equity Zrt. – és a 2012-ben létrejött X-Venture Beta Zrt. – korábbi nevén New York Alapkezelő Zrt., valamint az általuk kezelt két alap tevékenységét koordinálja.

Az X-Ventures Alpha Kockázati Tőkealap egy 4 milliárdos saját tőkéjű, 10 éves futamidejű tőkealap, mely az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogramok Közös Alap Alprogramjának (JEREMIE 1) keretében jött létre. Az X-Ventures Beta Kockázati tőkealap egy 4,3 milliárdos saját tőkéjű, 10 éves futamidejű tőkealap, mely az Új Széchenyi Terv Kockázati Tőke Programok Közös Növekedési Alap Alprogramjának (JEREMIE 2) keretében jött létre.

Az X-Ventures 100%-os tulajdonosa és magánbefektetője Dr. Nyiri Viktor. Dr. Nyíri Viktor 1994-ben szerzett jogi diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Karán, ezután 1995-ben a Közép-Európai Egyetemen, 1996-ban a George Washington Universityn végzett felsőfokú jogi tanulmányokat és szerezte meg az LL. M. (Legnum Magister, felsőfokú jogi végzettség) minősítő címet. 2005 óta kizárólag magánbefektetőként tevékenykedik, számos kockázati tőkebefektetést és ingatlanbefektetést hajtott végre magánszemélyként, illetve holding társaságán, az NV Vagyonkezelő Kft.-n keresztül. Rendkívül széles ismerettel és kapcsolatrendszerrel rendelkezik az egészségügyi-gyógyászati piacon; ezen területhez kapcsolódó befektetései révén a terület egyik legismertebb kockázati tőkebefektetőjévé vált az elmúlt években.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .