Magyar szoftver az amerikai barkákcsáruházban

A Leopoly is kiállító lesz a hétvégén a Budapest 3D Printing Days eseményen, ahol az amerikai Orchard-dal kötött együttműködést is bemutatják.

Egyre többször tapasztaljuk, hogy egy-egy új technológia miképpen változtatja meg mindennapi életünket és szokásainkat. Sokak szerint a 3D nyomtatásnak köszönhetően a minket körülvevő tárgyak pont olyanok lehetnek, amilyeneknek megálmodjuk őket és a tömegtermékek mellett az egyedi készítésű tárgyak egyre jobban elterjednek majd a jövőben. Egy magyar fejlesztésű szoftver, a Leopoly a világ vezető vállalatainak kínál olyan gyorsan megvalósítható és olcsó megoldást, amellyel kiaknázhatóak a 3D nyomtatás előnyei. „A 3D nyomtatás ma már lehetővé teszi, hogy gyorsan, egyszerűen, a tömeggyártást megkerülve egyedi termékeket készítsünk. Formabontó, személyes tárgyak létrehozása esetén ez a gyártási eljárás kifejezetten hatékony megoldást jelent. Ezen felül mi hiszünk abban, hogy a saját tervezésű eszközök szerethetőbbek, kényelmesebbek tudnak lenni, nem beszélve a tömeges személyre szabhatóság versenypiaci előnyeiről. A Leopoly egy olyan szoftver és szolgáltatás környezetet kínál, amely a 3D nyomtatás gyakorlati előnyeinek kihasználását teszi lehetővé egyéni és üzleti ügyfelek számára egyaránt” – Mányai Roland, a Leopoly egyik alapítója.

A 3D technológiával kapcsolatban persze az a legizgalmasabb, hogy a vásárlók maguk is könnyen formatervezővé válhatnak! Képzeljük csak el, ahogyan az e-kereskedelemben a vásárlók hozzátehetik saját elképzelésüket a választott tárgyukhoz, finoman saját ízlésük szerint alakíthatják azt, egy egyszerű online felületen. Gyors és rugalmas merchandising lehetőségek nyílnak meg és új, magával ragadó marketing eszközökben gondolkodhatunk. A múzeumok, kiállítások online 3D galériákat nyithatnak, könnyű szerkesztési és 3D nyomtatott replika rendelési lehetőségekkel. Az idei évben ehhez hasonló, egyedülálló kezdeményezést valósított meg a magyar Leopoly egy amerikai üzletlánccal együttműködve.

KALIFORNIÁBAN DEBÜTÁLT

A Leopoly béta termék fejlesztése már 2013-ban elkezdődött, de az üzleti megoldások 2015-ben váltak elérhetővé. „Hosszú távú célunk, hogy meghatározó szereplővé váljunk az üzleti, digitális perszonalizációs szolgáltatások piacán. Az ehhez vezető kihívásokkal teli úton már el is értük első komoly kilométerkövünket: A Fortune 100 listáján szereplő Lowe’s leányvállalatával, az Orchard-dal a piacon egyedülálló projektet valósítottunk meg. Profil tekintetében ez a nagyvállalat a Magyarországon ismert Praktikerhez hasonlítható. Szolgáltatásunknak köszönhetően, most az Orchard online felületén és kaliforniai boltjaiban a vásárlók személyre szabhatják különféle belsőépítészeti tárgyaikat vásárlás előtt. Ilyen tárgyak közé tartoznak a kilincsek, szekrénygombok, villanykapcsolók, de a házszám- illetve névtáblák is. A személyre szabott, névvel, üzenettel, mintával ellátott terméket a vevők megrendelhetik házhozszállítással, vagy megvárhatják a boltban a 3D nyomtatás eredményét.” – Mondta Mányai Roland

A Leopoly a közelmúltban kapott egy független, rangos nemzetközi elismerést is, ugyanis az amerikai Red Herring beválasztotta az év top 100 európai vállalkozása közé. A társaság több száz úttörő, illetve technológia orientált céget vizsgált, akiket növekedési potenciáljuk szerint választott ki és rangsorolt. A Leopoly szolgáltatása a következő hónapokban több kisebb, nagyobb cégnél is megjelenik. Ezek közé tartozik a Twindom, akik a „Minime”, más néven „3D Selfie” piacát vezetik. A közös munka eredménye egy olyan online felület, ahol saját, virtuális, szkennelt 3D-s másunkat nézegethetjük, módosíthatjuk, és könnyedén megrendelhetjük fizikai valójában. Így a 3D nyomtatott mini szobruk stílusosan és biztonsággal megállhat az irodai íróasztalon vagy az otthoni polcon. Aki ellátogat a Leopoly.com-ra, olyan online környezetet talál, ahol a laikus felhasználó is 3D nyomtatóval előállítható és rendelhető személyes tárgyakat alkothat. Minden mű felhő alapon menthető, így az online galériában már meglévő digitális tárgyak is tovább szerkeszthetők, vagy akár letölthetők. Annak érdekében, hogy a szolgáltatás teljes és minőségi legyen, a Leopoly csapata az üzleti megoldásait olyan vezető iparági partnerekkel együttműködve szabja az ügyfél profiljára, mint a Makerbot, a Sculpteo, az iMaterialise vagy a 3DHubs

A Leopoly május 14-16 között a Design Terminálban a Budapest 3d printing days-en is jelen van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .